Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η E.E. δίνει παράταση για το Brexit – Τη Δευτέρα αποφασίζεται η διάρκεια της

Η E.E. δίνει παράταση για το Brexit – Τη Δευτέρα αποφασίζεται η διάρκεια της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ,

Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων των 27 στις Βρυξέλλες για την απάντησή τους στο αίτημα παράτασης του Brexit.

Έγινε μία «έξοχη», όπως τη χαρακτήρισε ο Μισέλ Μπαρνιέ, συζήτηση, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μισό. Και τούτο γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να δουν πρώτα τι θα γίνει με την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα καταθέσει την πρόταση στη Βουλή τη Δευτέρα και καθώς η έγκρισή της απαιτεί πλειοψηφία 2/3, χρειάζεται απαραιτήτως τη στήριξη των Εργατικών για να περάσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, έχει ξεκαθαρίσει πως θα τη στηρίξει, μόνο εφόσον αποκλειστεί πρώτα εντελώς το ενδεχόμενο της εξόδου χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι εκπρόσωποι των 27 θα συσκεφθούν εκ νέου τη Δευτέρα.

Εκτιμάται θα δώσουν τώρα την απάντησή τους το βράδυ της Δευτέρας ή την Τρίτη, μόλις 48 ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών ανέφεραν ότι η Γαλλία είναι ουσιαστικά το μόνο κράτος- μέλος, που προέβαλε ενστάσεις.

Όλοι οι υπόλοιποι ήταν θετικοί στο να δεχθούν την πρόταση του Ντόναλντ Τουσκ για παράταση τριών μηνών έως 31 Ιανουαρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έχουν εξελιχθεί σε άσπονδοι σύμμαχοι, καθώς για δικούς τους λόγους ο καθένας θέλει να μην υπάρξει αναβολή.

Σχετικά άρθρα