Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λευκός Οίκος αναζητά ειδικό επικοινωνιολόγο για να διαχειριστεί τη δύσκολη θέση του Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος αναζητά ειδικό επικοινωνιολόγο για να διαχειριστεί τη δύσκολη θέση του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ,

Την πιθανότητα συνεργασίας με έναν ειδικό επικοινωνιολόγο συζητούν αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με την επίσημη έρευνα των Δημοκρατικών για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται υπερασπιζόμενοι τον Αμερικανό πρόεδρο.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ειδικός στην επικοινωνία θα συνεργαστεί εσωτερικά με τον Λευκό Οίκο ή θα ενεργεί ως ένας εξωτερικός σύμβουλος, ενώ οι συζητήσεις για την αναφερόμενη συνεργασία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος Τραμπ έχει ανακοινώσει την πρόσληψη του Ρεπουμπλικάνου πρώην μέλους του Κογκρέσου Τρόι Κάοντι, ως εξωτερικού νομικού σύμβουλού του, εντοπίζοντας, ωστόσο, ότι η εφαρμογή σχετικών κανονισμών απαγορεύει στον Κάοντι να ασχοληθεί με την παραπομπή μέχρι τον Ιανουάριο, όταν η σχετική έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί ή θα βρίσκεται στα τελικά στάδιά της.

Από την άλλη, υπάρχει μία αίσθηση στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου ότι δεν απαιτούνται νέοι αξιωματούχοι, ειδικότερα για τον χειρισμό της επικοινωνίας γύρω από την έρευνα της παραπομπής του προέδρου Τραμπ.

Ωστόσο, η αίσθηση αυτή φαίνεται ότι αλλάζει κατά τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει την πίεση που ασκεί στους Ρεπουμπλικάνους για μία ουσιαστική συσπείρωση και άμυνα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γύρω από τον ίδιο και με κεντρικό σημείο αναφοράς, την έρευνα των Δημοκρατικών.

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε χθες ότι ο Λευκός Οίκος εργάζεται προκειμένου να συγκροτήσει μία ομάδα συνεργασίας με αντικείμενο την επικοινωνία.

«Μίλησα με τον [υπηρεσιακό] Προσωπάρχη [του Λευκού Οίκου] Μικ Μαλβέινι.

»Νομίζω ότι εργάζονται προκειμένου να συγκροτήσουν μία ομάδα επικοινωνίας», δήλωσε ο γερουσιαστής στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, κάνοντας μία σαφή αναφορά στον πρόσωπο του Μαλβέινι.

Ο Γκράχαμ έδωσε έμφαση στη διαδικασία παραπομπής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Δημοκρατικού Μπιλ Κλίντον, ο οποίος «είχε μία οργανωμένη ομάδα, με τη συμμετοχή νομικών, οι οποίοι μπορούσαν να κατανοήσουν τα όσα λέγονταν, στον αντίποδα της νομικής διαδικασίας κι ενώ εξέπεμπαν τα κατάλληλα μηνύματα, καθημερινά.

»Ο πρόεδρος Κλίντον υπερασπίστηκε τον εαυτό του, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να είναι πρόεδρος», είπε χαρακτηριστικά ο Γκράχαμ.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν μία καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με μερικούς Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, ώστε να συντονίζουν τη στρατηγική τους, να ανταλλάσσουν απόψεις, αλλά και να συνεργάζονται στην παραγωγή μηνυμάτων, σύμφωνα με τη δήλωση μιας πηγής που έχει λάβει γνώση για την προσπάθεια που γίνεται.

Στο σημείο αυτό, υπάρχει η ανάγκη μιας δυναμικής εσωτερικής στρατηγικής για την επικοινωνιακή διαχείριση της έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, κατά τον ίδιο τρόπο που ο Λευκός Οίκος είχε προχωρήσει στη συγκρότηση μιας μικρής ομάδας για τη διαχείριση των ζητημάτων που προέκυπταν στη διαδικασία διορισμού του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δήλωση ενός Ρεπουμπλικάνου που βρίσκεται κοντά στον Λευκό Οίκο.

«Θα ήθελα να τους δω να γίνονται πιο επιθετικοί σε σοβαρά θέματα τακτικής.

»Μία μικρή ομάδα με δύο στελέχη, όπως αυτή [στην υπόθεση διορισμού του Κάβανο] θα ήταν ωφέλιμη.

»Δεν πρόκειται για μία νομική μάχη, αλλά για μία πολιτική μάχη», τόνισε η ίδια πηγή.

Σχετικά άρθρα