Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί κομάντος στο βουνό που έχουν αποκλειστεί οι Γιαζίντι

Βρετανοί κομάντος στο βουνό που έχουν αποκλειστεί οι Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Γιαζίντι, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Ντέιβιντ Κάμερον, Τζιχαντιστές,

Η Βρετανία που είδε πριν από δύο ημέρες άνετους και ανενόχλητους τζιχαντιστές να μοιράζουν φυλλάδια προπαγάνδας, προσηλυτισμού και στρατολόγησης στο Ισλαμικό Κράτος μέσα στην καρδιά του Λονδίνου, αποφασίζει να εμπλακεί για τα καλά στις επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ εναντίον της ISIS.

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο την Πέμπτη αναφέρουν ότι Βρετανοί κομάντος (SAS) βρίσκονται ήδη στο όρος Σιντζάρ, όπου χιλιάδες άμαχοι Γιαζίντι έχουν παγιδευτεί από τους μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα στο ίδιο όρος βρέθηκαν την Τετάρτη και Αμερικανοί κομάντος (Πράσινα Μπερέ).

Σε αντίθεση με τον Μπάρακ Ομπάμα που συνεχίζει κανονικά τις διακοπές του, σαν να μην τρέχει τίποτα, και δέχεται σφοδρότατες επικρίσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για την απάθειά του απέναντι στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διέκοψε τι διακοπές του την Τετάρτη και ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα συμμετάσχει στο όποιο διεθνές σχέδιο διάσωσης των προσφύγων από τη μειονότητα των Γιαζίντι.

Εξάλλου, την Παρασκευή 15 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη και η κατεπείγουσα σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητηθεί πώς θα αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν θεωρείται πιθανή η αποστολή διάσωσης των Γιαζίντι στο όρος Σιντζάρ, ύστερα από την αξιολόγηση που έκανε ομάδα που μετέβη εκεί, σύμφωνα με την οποία η ανθρωπιστική κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή σε σχέση με το αναμενόμενο. Δηλαδή, εάν έχουν απομείνει καμιά 20.000 άνθρωποι πάνω στα βουνά, εντάξει, δεν είναι και 40.000 όπως στην αρχή, ας τους αφήσουμε στη μοίρα τους.

Η μη ξεκάθαρη στάση του Μπάρακ Ομπάμα έχει προκαλέσει σκληρές δημόσιες αντιδράσεις, όπως αυτή εδώ: Σκληρή κριτική στον Ομπάμα που αφήνει την ISIS να αλωνίζει

Σχετικά άρθρα