Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμική ένταση στην πολιορκημένη Ρας Αλ Αΐν παρά την εκεχειρία

Πολεμική ένταση στην πολιορκημένη Ρας Αλ Αΐν παρά την εκεχειρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ρας Αλ Αΐν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Πολεμική ένταση στην πολιορκημένη παραμεθόρια κουρδική πόλη Ρας Αλ Αΐν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, τρεις ημέρες μετά τη συμφωνία Ουάσιγκτον – Άγκυρας για την κατάπαυση του πυρός 120 ωρών στη βορειανατολική Συρία.

Και αυτό διότι, οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατήγγειλαν τους φόνους 16 στρατιωτών τους, ως απόρροια της προώθησης του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συγκεκριμένα, οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις Κούρδων κοντά στην παραμεθόρια πόλη, παραβιάζοντας τους όρους της εκεχειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρας Αλ Αΐν βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό κλοιό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

Το μεσημέρι της Κυριακής, πάντως, ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός επέτρεψε σε τουλάχιστον 50 οχήματα, ανάμεσα στα οποία και αρκετά ασθενοφόρα, να βγουν από την πόλη.

Την ίδια ώρα, πυκνοί καπνοί εξακολουθούν να βγαίνουν από το νοσοκομείο, όπως και από άλλα δημόσια κτίρια, που έχουν πληγεί από τους Τούρκους και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστήριξε ότι τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες αμάχους και μαχητές.

Η Άγκυρα ξεκίνησε την εισβολή στα εδάφη των Κούρδων της Συρίας στις 9 Οκτωβρίου.

Την περασμένα Πέμπτη, Τουρκία και ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, υπό την προϋπόθεση της απομάκρυνσης των κουρδικών δυνάμεων σε βάθος 32 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία.

Εντός αυτής της ζώνης βρίσκεται και η πόλη Ρας Αλ Αΐν.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την πλήρη αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την παραμεθόρια πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από τις τουρκικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα