Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ανέπτυξε 200 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα με πέντε τανκς ανατολικά της Ρας Αλ Αΐν

Η Τουρκία ανέπτυξε 200 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα με πέντε τανκς ανατολικά της Ρας Αλ Αΐν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αχράρ Αλ Σαρκίγια, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ρας Αλ Αΐν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία έφερε -παρά την κατάπαυση πυρός- στην πολιορκημένη Ρας Αλ Αΐν ενισχύσεις τανκς και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το xeber24, η Τουρκία έφερε 200 τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, τώρα Ταχρίρ Αλ Σαμ) και πέντε τανκς στην ύπαιθρο ανατολικά της πολιορκημένης Ρας Αλ Αΐν με στόχο να καταλάβει μια σειρά από χωριά.

Πηγή από το μέτωπο που επικαλείται η ιστοσελίδα, αναφέρει ότι ο τουρκικός στρατός αφαίρεσε τμήμα του προκάτ τσιμεντένιου συνοριακού τείχους που έχει υψώσει κοντά στο χωριό Σουκρία και από εκεί εισήλθαν στη Συρία οι 200 τζιχαντιστές της πρώην Αλ Νούσρα και της Αχράρ Αλ Σαρκίγια, εξοπλισμένοι βαριά, με οπλοπολυβόλα και πέντε τανκς.

Επίσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές εμποδίζουν στον κουρδικό Ερυθρό Σταυρό και μια αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση να εισέλθουν στη Ρας Αλ Αΐν για να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Νωρίτερα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απηύθυναν έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες να μεσολαβήσουν για να ανοιχτή ασφαλής διάδρομος από τη Ρας Αλ Αΐν για να εκκενωθεί η πόλη από τραυματίες και αμάχους.

Σχετικά άρθρα