Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mακρόν: Σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με Τζόνσον, Μέρκελ και Ερντογάν

Mακρόν: Σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με Τζόνσον, Μέρκελ και Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία «τρέλα» και επέκρινε την ανικανότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αντιδράσει στην επίθεση λέγοντας ότι ήταν ένα «σοβαρό λάθος».

«Θεωρώ πως αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες ήταν ένα σοβαρό λάθος της Δύσης και του ΝΑΤΟ στην περιοχή και αποδυναμώνει την αξιοπιστία μας στην εξεύρεση εταίρων επί του πεδίου οι οποίοι θα είναι στο πλευρό μας σκεπτόμενοι ότι προστατεύονται μακροπρόθεσμα. Άρα αυτό θέτει ερωτήματα όσον αφορά το πώς λειτουργεί το ΝΑΤΟ», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά το τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τις ερχόμενες εβδομάδες, το πιθανότερο στο Λονδίνο.

«Είναι σημαντικό να συναντηθούμε και να συντονιστούμε οι τρεις Ευρωπαίοι και η Τουρκία», τόνισε και πρόσθεσε πως «πρέπει να δούμε πού πηγαίνει η Τουρκία και πώς θα την επαναφέρουμε σε μια λογική θέση, η οποία θα της επιτρέψει να επεξεργαστεί την εσωτερική της ασφάλεια με σεβασμό της ατζέντας μας και θα συνεισφέρει σε μια πραγματική αλληλεγγύη στην καρδιά του ΝΑΤΟ».

Σχετικά άρθρα