Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική κρίση στη Βόρεια Μακεδονία μετά την «πόρτα» από την ΕΕ

Πολιτική κρίση στη Βόρεια Μακεδονία μετά την «πόρτα» από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια, Στέβο Πεντάροφσκι, Χρίστιαν Μίτσκοσκι,

Πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει στα Σκόπια μετά την αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να αποφασίσουν ομόφωνα για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος αναμένεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ζήτησε να μη μπει η χώρα στο μονοπάτι της εσωστρέφειας και της απογοήτευσης, σημειώνοντας πως είναι η στιγμή για ενότητα.

Όπως είπε «ας επανενωθούμε γύρω από αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τη χώρα και τις επόμενες γενιές. Αν εργαστούμε όλοι μαζί θα επιτύχουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Κριστιάν Μιτσκόσκι, τόνισε πως οι κυβερνητικές επιλογές του Ζόραν Ζάεφ είχαν ως αποτέλεσμα να μη δοθεί στη χώρα ημερομηνία έναρξης για ενταξιακές συνομιλίες.

«Το λιγότερο που μας οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να είναι ξεκάθαρη απέναντί μας.

»Εάν δεν υπάρχει πια συναίνεση σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, εάν η υπόσχεση της Θεσσαλονίκης το 2003 δεν ισχύει, οι πολίτες μας αξίζουν να το γνωρίζουν», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σχετικά άρθρα