Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναντήθηκαν και μίλησαν 80 λεπτά Ερντογάν και Πενς στην Άγκυρα

Συναντήθηκαν και μίλησαν 80 λεπτά Ερντογάν και Πενς στην Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μάικ Πενς, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μετά το θρίλερ της Τετάρτης για την αναβολή ή όχι της -από την περασμένη Τρίτη- προγραμματισμένης συνάντησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμερικανού Αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ξεκίνησε (10.21 ώρα Ουάσιγκτον) η διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Προηγήθηκε η συνάντηση των δύο ανδρών στην Άγκυρα της Τουρκίας, που κράτησε 80 λεπτά. Ολοκληρώθηκε στις 9.41 π.μ. ώρα Ουάσιγκτον.

Όπως έχει ήδη αναφέρει τόσο ο Αντιπρόεδρος Πενς όσο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος τον συνοδεύει, στόχος της συνάντησης είναι η κατάπαυση του πυρός στην Συρία, μετά την εισβολή της Τουρκίας στη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Η Τουρκία έχει ήδη απαντήσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί εκεχειρία και ότι θα προχωρήσει κανονικά με την εισβολή.

Η συνάντηση του Ερντογάν με τον κ. Πενς ήταν στην παρουσία μόνο των μεταφραστών τους και κράτησε 80 λεπτά.

Ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει μόνο δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η συνάντηση με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Μεταφραστής του κ. Πενς είναι ο Αμερικανός πρώην πρέσβης στην Άγκυρα, Τζέφρι.

Τον Αμερικανό αντιπρόεδρο υποδέχθηκε στο Παλάτι ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Μόλις ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Πενς στην είσοδο του γραφείου του, οι δύο πολιτικοί αντήλλαξαν χειραψία. Αν και σύντομο, το στιγμιότυπο ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό.

Η στάση του σώματος ήταν απολύτως άκαμπτη, τα βλέμματα βλοσυρά, ενώ ουδείς σκόπευε να δείξει την παραμικρή σύσπαση που να προδίδει έστω διάθεση από χαμόγελο.

Στη συνέχεια, οι δύο πολιτικοί πέρασαν στο σαλόνι. Η κατάσταση δεν μεταβλήθηκε στο παραμικρό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθισε στην πολυθρόνα του, προσπαθώντας να παραπέμψει στη γνώριμη χαλαρή στάση του σουλτάνου, ενώ ο Μάικ Πενς ήταν σαφές ότι δεν είχε την παραμικρή επιθυμία για αυτή τη συνάντηση.

Ορισμένοι παρατήρησαν ότι στο φόντο δέσποζε μόνον η τουρκική σημαία εις διπλούν.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, κάτι τέτοιο επιβλήθηκε από το πρωτόκολλο, καθώς ο Μάικ Πενς δεν είναι ομόλογος του Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα