Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με «βαθιά αγανάκτηση και ανησυχία» παρακολουθεί η Αίγυπτος την τουρκική εισβολή στη Συρία

Με «βαθιά αγανάκτηση και ανησυχία» παρακολουθεί η Αίγυπτος την τουρκική εισβολή στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη αναφέρει ότι, η Αίγυπτος παρακολουθεί με «βαθιά αγανάκτηση και ανησυχία» τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα στο έδαφος της Συρίας, που έχει σκοτώσει δεκάδες και εκτόπισε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ζημιώνοντας σοβαρά την πορεία για μια πολιτική λύση στη Συρία.

Στην ίδια ανακοίνωση η Αίγυπτος εξήρε την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη «σαφή στάση της που επιβεβαιώνει [την] απόρριψη και καταδίκη των τουρκικών επιθέσεων».

Η Αίγυπτος εκφράζει και την ικανοποίησή της από τη στάση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, για την προειδοποίηση με σειρά κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας.

«Η Αίγυπτος εκφράζει την ικανοποίησή της και την ευγνωμοσύνη της για την πρόσφατη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ σχετικά με τις εξελίξεις, δηλαδή την προφανή αμερικανική απόρριψη των συνεχιζόμενων τουρκικών επιθέσεων στο έδαφος της Συρίας και την επιβολή αρχικών κυρώσεων στο τουρκικό καθεστώς».

Η Αίγυπτος έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή την τουρκική εισβολή στη Συρία, τονίζοντας την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της.

Το περασμένο Σάββατο, στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, που διεξήχθη στο Κάιρο, η Αίγυπτος είπε ότι οι αραβικές χώρες πρέπει να μελετήσουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Το κτίριο στη φωτογραφία είναι το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά άρθρα