Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Δημοκρατικοί δεν αποκλείουν καθαίρεση Τραμπ πριν τελειώσει η χρονιά

Οι Δημοκρατικοί δεν αποκλείουν καθαίρεση Τραμπ πριν τελειώσει η χρονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία,

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, δεσμεύθηκε χθες Τετάρτη ότι οι απομαγνητοφωνήσεις των καταθέσεων μαρτύρων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να κριθεί αν πρέπει να υπάρξει παραπομπή του στη Δικαιοσύνη -που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του από το αξίωμα- θα δημοσιοποιηθούν, αλλά συμπλήρωσε πως αυτό θα γίνει κάποια στιγμή, όχι αμέσως.

Ο Σιφ, σε επιστολή του προς τα άλλα μέλη της Βουλής, επισήμανε ότι οι απομαγνητοφωνήσεις αυτές υπόκεινται δυνητικά σε λογοκρισία.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες διότι δεν τους έχουν δοθεί απομαγνητοφωνήσεις των ακροάσεων, που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Μάικλ Μακίνλι, πρώην σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατέθετε επί πέντε ώρες χθες.

Ο Γκόρντον Σόντλαντ, που είχε συνεισφέρει χρήματα στην εκστρατεία του Τραμπ και θεωρείται ένας από τους πρωταγωνιστές του συνεχιζόμενου πολιτικού δράματος που παίζεται στην Ουάσινγκτον, καθώς είναι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ, αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την κλήτευσή του.

Αρχικά είχε αρνηθεί να παρουσιαστεί.

Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτηρίζει την έρευνα μέρος του «κυνηγιού μαγισσών» που διατείνεται πως εκτυλίσσεται σε βάρος του.

Κατηγορεί εξάλλου την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι ότι μοιράζει κλητεύσεις «σαν [να ήταν] κουλουράκια».

Η έρευνα, που θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραπομπή και την καθαίρεση του ενοίκου του Λευκού Οίκου πριν τελειώσει η χρονιά, επικεντρώνεται στις πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα από τις ουκρανικές εισαγγελικές Αρχές σε βάρος Τζο Μπάιντεν — του πρώην αντιπροέδρου και πιθανόν αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σχετικά άρθρα