Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι διέσχισαν τον ποταμό Ευφράτη – Ο συριακός στρατός εισήλθε στην Κομπάνι

Ρώσοι διέσχισαν τον ποταμό Ευφράτη – Ο συριακός στρατός εισήλθε στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ράκα, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον Ευφράτη ποταμό στη βόρειο Συρία και έφθασαν στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι, ωθώντας προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το συριακό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, τμήματα του συριακού στρατού μπήκαν στην πόλη Κομπάνι που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην πόλη και στα περίχωρα του Κομπάνι, ενώ μπήκε και στην πόλη Ράκα, όπου επίσης αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη» δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Βρετανία.

Αξιωματούχος των SDF που ρωτήθηκε για την είδηση δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει πληροφορίες για μια τέτοια ρωσική προέλαση.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται μετά την συμφωνία που σύναψαν οι κουρδικές δυνάμεις με την συριακή κυβέρνηση αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τον στρατό τους από το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας.

Ο συριακός στρατός στην Κομπάνι

Φωτογραφίες στο Twitter δείχνουν συριακά κυβερνητικά στρατεύματα να εισέρχονται στην Κομπάνι.

Σχετικά άρθρα