Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εύκολη νίκη» Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του 2020 προβλέπει η Moody’s

«Εύκολη νίκη» Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του 2020 προβλέπει η Moody’s
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNBC, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Οίκος Moody’s,

Την εύκολη επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές του 2020, προβλέπει η Moody’s, αναφέροντας πως –αν δεν συμβεί κάτι έκτακτο– η εκλογική νίκη του νυν Αμερικανού προέδρου μπορεί να ξεπεράσει «εύκολα» τη νίκη του 2016 επί της Χίλαρι Κλίντον, η οποία μέτρησε 304 – 227 έδρες, υπέρ του Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNBC, η Moody’s βασίζει τις εκτιμήσεις της στο πως νιώθουν οι καταναλωτές για την οικονομική τους κατάσταση, τα κέρδη στην χρηματιστηριακή αγορά που έχουν επιτευχθεί επί των ημερών του Τραμπ και τις προοπτικές ανεργίας, τα ποσοστά της οποίας βρίσκονται σε χαμηλό 50ετίας.

Αν αυτά τα δεδομένα δεν αλλάξουν και παραμείνουν –σχεδόν– ίδια μέχρι την περίοδο των εκλογών, τότε ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εξαιρετικά πιθανό να επανεκλεγεί.

Το οικονομικό μοντέλο που υιοθετεί η Moody’s έχει υπάρξει σχεδόν πάντα ακριβές από τις εκλογές του 1980, με μόνο μία αστοχία.

Όλα θα κριθούν στην προσέλευση των ψηφοφόρων

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, είναι τρία τα μοντέλα που δείχνουν πως ο νυν Αμερικανός πρόεδρος θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 289 ψήφους, με προϋπόθεση τη μέση προσέλευση.

Οι πιθανότητες του Τραμπ να επανεκλεγεί μειώνονται αν αυξηθεί η προσέλευση των ψηφοφόρων, ενώ οι πιθανότητες του για νίκη αυξάνονται, αν η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι μειωμένη.

Σχετικά άρθρα