Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι δεν αφήνουν τα τουρκικά αεροπλάνα να βομβαρδίσουν τους Κούρδους

Οι Ρώσοι δεν αφήνουν τα τουρκικά αεροπλάνα να βομβαρδίσουν τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η επιχείρηση της τουρκικής αεροπορίας να βομβαρδίσει επιτελείο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη Μανμπίτζ, στη Συρία, στέφθηκε από πλήρη αποτυχία, καθώς τα τουρκικά F-16 είδαν να τους «κόβουν» το δρόμο ρωσικά Su-35.

Τα ρωσικά μαχητικά «εγκλώβισαν» με τα όπλα τους τα τουρκικά μαχητικά και δεν τους επέτρεψαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές, αποφεύχθηκε η αερομαχία ρωσικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, καθώς οι Ρώσοι απείλησαν τους Τούρκους με άμεση κατάρριψη σε περίπτωση και της παραμικρής απειλής, έτσι οι Τούρκοι πιλότοι αποχώρησαν με ταχύτητα.

Την ίδια στιγμή, Τούρκος πρώην πιλότος της 181 Πτέρυγας μάχης με αεροσκάφη F-16C/ D της ΤΗΚ στο Ντιγιάρμπακιρ, ανέφερε ότι η τουρκική αεροπορία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει καμία αποστολή κατά των δυνάμεων του SDF και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εδώ και πάνω από 20 ώρες.

Χάρη στα ρωσικά μαχητικά Su-35S της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δεν μπορούν να κουνηθούν φυσικά και πάνω από το Μανμπίτζ, αλλά και άλλες πόλεις, ενώ φυσικά δεν πετούν ούτε τουρκικά drone Bayraktar TB2 από τις βάσεις σε Ντιγιάρμπακιρ και Μπάτμαν από χθες, τα οποία αλώνιζαν εδώ και τόσες ημέρες.

Σχετικά άρθρα