Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν αναμένονται κυρώσεις στην Τουρκία αυτή την Πέμπτη από την ΕΕ, εκτιμά το Βερολίνο

Δεν αναμένονται κυρώσεις στην Τουρκία αυτή την Πέμπτη από την ΕΕ, εκτιμά το Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Σύνοδος Κορυφής, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Βερολίνο δεν αναμένει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη θα αποφασίσει οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. καταδικάστηκε κατηγορηματικά η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην Συρία, αλλά δεν συμφωνήθηκε εμπάργκο στην πώληση εξοπλιστικών συστημάτων ή απειλή κυρώσεων, επισημαίνει το dpa και αναφέρει ότι στις συνομιλίες της Πέμπτης και της Παρασκευής οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα ασχοληθούν με το θέμα της τουρκικής εισβολής και δεν θα πρέπει να αποκλείονται νέες αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο για την ώρα δεν είναι προγραμματισμένες.

Η Σύνοδος Κορυφής θα ασχοληθεί ακόμη με την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό και τις προοπτικές της, ενώ, όπως τονίζει το dpa, η συζήτηση θα αφορά κυρίως το ενδεχόμενο διάθεσης νέων πόρων στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει πάντως επανειλημμένα ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού των δύο ζητημάτων, των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία και της εφαρμογής της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Σχετικά άρθρα