Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

900 Γάλλοι πολίτες έγιναν τζιχαντιστές για το Ισλαμικό Κράτος

900 Γάλλοι πολίτες έγιναν τζιχαντιστές για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπερνάρ Καζνέβ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αρχικά η αποκάλυψη έγινε από Γάλλο υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών Ασφαλείας, ότι περίπου 900 Γάλλοι πολίτες έχουν πάει στα πεδία μάχης της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποτομίας και έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Παρά τις προσπάθειες των γαλλικών Αρχών να αποθαρρύνουν τους νέους από την ένταξή τους σε αυτές τις ένοπλες οργανώσεις, τα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δείχνουν ότι όλο κι αυξάνεται ο αριθμός των νεαρών Γάλλων μουσουλμάνων που φεύγουν για τη Συρία.

“Σήμερα υπάρχουν κοντά 900 από τη Γαλλία που συμμετέχουν στο Ισλαμικό Κράτος, πολλοί μάλιστα πολεμάνε στη Συρία ή στο Ιράκ. Και προφανώς είναι αρκετοί και στο Ιράκ, επειδή το Ισλαμικό Κράτος, που τους στρατολόγησε, τους μεταφέρει σε όλα τα πεδία των μαχών”, είπε ο Καζνέφ στο France Info Radio.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Ασφαλείας φοβούνται ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που προέρχονται από την Ευρώπη κάποια στιγμή θα σταλούν πίσω στις πατρίδες τους για να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του τζιχάντ (ιερού πολέμου) σε ευρωπαϊκό έδαφος, σημειώνει το breitbart.com.

Σχετικά άρθρα