Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συζήτηση στο ΝΑΤΟ για την τουρκική εισβολή στη Συρία ζητά η Μέρκελ

Συζήτηση στο ΝΑΤΟ για την τουρκική εισβολή στη Συρία ζητά η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Να συζητηθεί η τουρκική εισβολή στην βορειοανατολική Συρία στο ΝΑΤΟ, ζήτησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι η επίθεση οδηγεί σε νέα ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τον αγώνα εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την Νορβηγίδα πρωθυπουργό Έρνα Σόλμπεργκ, κάλεσε για μία ακόμη φορά την Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική της επίθεση εναντίον των Κούρδων και χαιρέτισε την αυστηρή καταδίκη από τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χαίρομαι που υπήρξε ομοφωνία», δήλωσε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει και το ΝΑΤΟ, δίχως να αναφερθεί σε συγκεκριμένες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Από την πλευρά της η κ. Σόλμπεργκ δήλωσε ότι συμφωνεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο και καταδίκασε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία.

Σχετικά άρθρα