Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην CIA: Το Ισλαμικό Κράτος θα εισβάλλει στις ΗΠΑ από το Μεξικό

Πρώην CIA: Το Ισλαμικό Κράτος θα εισβάλλει στις ΗΠΑ από το Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μεξικό, Τζιχαντιστές,

Ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Γκάρι Μπέρντσεν (Gary Berntsen), είπε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να διασχίσουν το νότιο σύνορο των ΗΠΑ, με το Μεξικό, και να εισβάλουν στη χώρα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο κανάλι FOX την Τετάρτη. “Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ. Έχουν ικανότητα, πρόθεση, και με Αμερικανούς πολίτες να πολεμάνε μαζί τους, να έχουν πρόσβαση στην Αμερική… Αποτελούν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει να επανεξετάσουμε τη διαδικασία που δίνουμε βίζες για τις ΗΠΑ. Πρέπει να κλείσουμε το νότιο σύνορο”, δήλωσε.

Και συνέχισε: “Εάν δεκατριάχρονα και δεκατετράχρονα μπορούν να περνάνε τα σύνορα (σ.σ. με το Μεξικό), τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να τα περάσουν το ίδιο εύκολα, και θα το κάνουν, θα το κάνουν. Να είστε βέβαιοι. Αυτοί οι τύποι δεν είναι ηλίθιοι. Είναι αφοσιωμένοι”.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι δεν έχει πραγματικό σχέδιο για να σταματήσει τη γενοκτονία στο Ιράκ, ρωτώντας ρητορικά “με ποια στρατηγική;” όταν ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του για την στρατηγική των ΗΠΑ στο Ιράκ…

Σχετικά άρθρα