Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξένοι δημοσιογράφοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις εγκαταλείπουν τη βορειοανατολική Συρία

Ξένοι δημοσιογράφοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις εγκαταλείπουν τη βορειοανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ξένοι ανταποκριτές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ εγκατέλειψαν τη Δευτέρα το συριακό Κουρδιστάν, βορειοανατολική Συρία.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν δημοσιογράφοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις εγκαταλείπουν την περιοχή λόγω της προώθησης των κυβερνητικών δυνάμεων προς τα βόρεια σύνορα ή ανησυχούν για κλιμάκωση του πολέμου.

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Mercy Corps ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις επιχειρήσεις της και απομακρύνει τους ξένους εργαζομένους της από τη βορειοανατολική Συρία, όπου οι εχθροπραξίες έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 160.000 ανθρώπους το τελευταίο διάστημα.

Η ΜΚΟ, η οποία προσφέρει βοήθεια στη βορειοανατολική Συρία από το 2014, αναφέρει ότι διένειμε στον άμαχο πληθυσμό νερό και άλλα βασικά είδη ανάγκης, από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρησή της στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

«Απλά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών και αποκλεισμού δρόμων και των διαφόρων και συνεχώς μεταλλασσόμενων ενόπλων παραγόντων στις περιοχές όπου εργαζόμαστε» τονίζει σε μια ανακοίνωση ο Μέιντ Φέργκιουσον, ο αναπληρωτής διευθυντής της Mercy Corp για τη Συρία.

Ο κουρδικός Ερυθρός Σταυρός (Ερυθρά Ημισέληνος) σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Όλες οι διεθνείς ΜΚΟ απέσυραν το ξένο προσωπικό τους μετά τη συμφωνία SDF με συριακό καθεστώς.

»Η συνεργασία μεταξύ των ντόπιων ΜΚΟ και των Ηνωμένων Εθνών είναι πτωχή, κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες: Καταλύματα, πόσιμο νερό και τρόφιμα».

Σχετικά άρθρα