Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προκαλεί κατεπείγουσα σύσκεψη στις Βρυξέλλες!

Το Ισλαμικό Κράτος προκαλεί κατεπείγουσα σύσκεψη στις Βρυξέλλες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρυξέλλες, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Τζιχαντιστές,

Σαν να ξυπνά από ύπνο βαθύ η Ευρώπη και να συνειδητοποιεί, τελευταία και καταϊδρωμένη, ότι αυτά που συμβαίνουν σε Μέση Ανατολή και Μεσοποταμία με την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους δεν αποτελούν μια ακόμα “περιφερειακή σύγκρουση”, καλεί σε κατεπείγον συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήμερα δεκαπενταύγουστου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που δεν μπορεί να εξηγήσει στους Ευρωπαίους ότι δεκαπενταύγουστο όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε αφασία ή σε κατάνυξη, φυσικά και θα πρέπει να παραστεί.

Στο έκτακτο και κατεπείγον συμβούλιο θα συζητηθεί κυρίως η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, αλλά και οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Γάζα.

Ένα φλέγον θέμα που θα πέσει στο τραπέζι των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. είναι ποιες χώρες και υπό ποιους όρους θα προμηθεύσουν με όπλα τους Κούρδους για να αναχαιτίσουν το Ισλαμικό Κράτος. Κι εδώ η κατάσταση είναι κρίσιμη, αφού οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν πολυπληθείς κοινότητες μουσουλμάνων εντός των επικρατειών τους, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, οπότε είναι πιθανό να μην θέλουν να “καρφωθούν” και ενεργοποιήσουν πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους εντός των συνόρων τους, που αποδεδειγμένα δρουν σε Γερμανία και Βρετανία.

Οπότε είναι σημαντικότατο να δούμε σε ποιους Ευρωπαίους θα κάτσει το μπαλάκι να δώσουν όπλα στους Κούρδους, αναλαμβάνοντας και τον κίνδυνο να στοχοποιηθούν από τους φανατικούς τζιχαντιστές, οπότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός μην του πετάξουν το μπαλάκι κι ως συνήθως το πιάσει… Κι αυτό το γράφουμε διότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι εξελίξεις και μένουμε εδώ…

Σχετικά άρθρα