Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ματέο Σαλβίνι ζητά κυρώσεις στην Τουρκία – «Κάνουν στους Κούρδους ό,τι έκαναν στους Αρμενίους»

Ο Ματέο Σαλβίνι ζητά κυρώσεις στην Τουρκία – «Κάνουν στους Κούρδους ό,τι έκαναν στους Αρμενίους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ιταλία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ματέο Σαλβίνι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τον τερματισμό κάθε χρηματικής βοήθειας προς την Τουρκία από την Ε.Ε. και την Ιταλία ζήτησε χθες ο ηγέτης της Λέγκα και πρώην υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Πάνω από ημίωρο» (Mezz’ora in più’) στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai3, ο Σαλβίνι υποστήριξε πως «δεν φθάνουν οι εκκλήσεις, θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.» και ζήτησε «να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού, ενός ζητήματος που η στάση του – εναντίον της υποδοχής των μεταναστών και υπέρ του κλεισίματος των λιμανιών και των συνόρων της Ιταλίας – είχε έως πρότινος προκαλέσει μεγάλη πολεμική εντός της Ε.Ε., ο Σαλβίνι σημείωσε:

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της Τουρκίας με τους μετανάστες, η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σύνορά της».

Ο ακροδεξιός ηγέτης τόνισε, επίσης, πως «πριν από έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

»Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».

Στη συνέχεια, ο ηγέτης της Λέγκας διεμήνυσε: «Εάν αυτή η κυβέρνηση φέρει ένα έγγραφο επαρκές, που θα σταματά τη χρηματοδότηση και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εγώ θα το ψηφίσω.

»Πρέπει να σταματήσουμε τις ιταλικές κι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Σχετικά άρθρα