Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές του Ερντογάν ύψωσαν τη σημαία τους στην Τελ Αμπιάντ

Οι τζιχαντιστές του Ερντογάν ύψωσαν τη σημαία τους στην Τελ Αμπιάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν και συμφωνούν μαζί τους μιντιακοί ακτιβιστές ότι η συροκουρδική παραμεθόρια πόλη Τελ Αμπιάντ έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών μισθοφόρων και του τουρκικού στρατού.

Λεπτομέρειες για το πώς η πόλη έπεσε δεν υπάρχουν.

Στο Twitter διακινούνται φωτογραφίες με μισθοφόρους των Τούρκων μέσα στην Τελ Αμπιάντ και ένα βίντεο που υψώνουν τη σημαία τους σε ιστό στο κέντρο της πόλης.

Εάν διασταυρωθεί η είδηση της άλωσης της Τελ Αμπιάντ, θα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παραμεθόρια πόλη που πήραν οι Τούρκοι.

Δεν υπάρχει η αίσθηση ότι δόθηκε κάποια μάχη για την υπεράσπιση της πόλης. Σαν να εκκενώθηκε.

Με μοβ χρώμα απεικονίζεται η τουρκική εισβολή. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με μαύρα γράμματα οι παραμεθόριες συροκουρδικές πόλεις και με κόκκινα γράμματα οι παραμεθόριες τουρκοκουρδικές πόλεις, που βρίσκονται ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Σχετικά άρθρα