Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι και τζιχαντιστές κινούνται προς τη Μανμπίτζ – Το ίδιο και κυβερνητικοί μετά από συμφωνία

Τούρκοι και τζιχαντιστές κινούνται προς τη Μανμπίτζ – Το ίδιο και κυβερνητικοί μετά από συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τουρκία, Χαλέπι,

H Μπέθαν Μακέρναν (Bethan McKernan) του Guardian έγραψε στο Twitter, επικαλούμενη πηγές του τζιχαντιστικού Συριακού Εθνικού Στρατού, των μισθοφόρων της Τουρκίας, ότι το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησαν βομβαρδισμό της πόλης Μανμπίτζ (Ιεράπολη).

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συμφώνησαν με την κυβέρνηση της Συρίας να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία.

Νωρίτερα μεταδιδόταν ότι συριακά στρατεύματα είχαν ήδη φτάσει στα περίχωρα της Μανμπίτζ, ενώ κάποιες αναφορές ισχυρίζονται ότι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη.

Μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν κινητικότητα και από την τουρκική πλευρά, με τανκς και μονάδες των μισθοφόρων τζιχαντιστών να παίρνουν θέσεις, σαν να βιάζονται να προχωρήσουν προς τη Μανμπίτζ πριν περάσει στα χέρια κυβερνητικών και Ρώσων.

Η ακόλουθη εικόνα είναι από βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Κυριακής και υποστηρίζει ότι δείχνει τουρκικά τανκς να πορεύονται προς τη Μανμπίτζ:

Στο βίντεο που ακολουθεί λέγεται ότι βλέπουμε ημιφορτηγά των τζιχαντιστών μισθοφόρων της Τουρκίας να κινούνται προς τη Μανμπίτζ:

Με μοβ χρώμα απεικονίζεται η τουρκική εισβολή. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με μαύρα γράμματα οι παραμεθόριες συροκουρδικές πόλεις και με κόκκινα γράμματα οι παραμεθόριες τουρκοκουρδικές πόλεις, που βρίσκονται ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Σχετικά άρθρα