Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Τσαβούσογλου απέρριψε πρόταση διαμεσολάβησης του Τραμπ για τους Κούρδους

O Τσαβούσογλου απέρριψε πρόταση διαμεσολάβησης του Τραμπ για τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ντόναλντ Τραμπ, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Άγκυρα και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) για να σταματήσει η τουρκική επίθεση στην Συρία.

Σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην Deutsche Welle, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι:

«Δεν μεσολαβούμε, δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες.

»Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι αυτοί οι τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα.

»Επιχειρήσαμε την πολιτική λύση στο παρελθόν στην Τουρκία και είδαμε τα αποτελέσματα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να υπερασπιστεί την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικά στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μία «ιστορικά αναπόφευκτη σύγκρουση», ενώ επιχείρησε να υποβαθμίσει τη συμμαχία των Κούρδων επιστρέφοντας στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αντιδράσεις ωστόσο είναι πολλές. Και ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά «να στρογγυλέψει» τις δηλώσεις του.

«Υπάρχουν τρεις επιλογές για τις ΗΠΑ», έγραψε την Πέμπτη στο Twitter. «Να στείλουν χιλιάδες στρατεύματα και να νικήσουν στρατιωτικά, να χτυππήσουν πολύ σκληρά οικονομικά την Τουρκία και να επιβάλουν κυρώσεις και τέλος να διαπραγματευτούν μία συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους», εξήγησε για να διευκρινίσει αργότερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι προτιμά την τρίτη επιλογή.

Σχετικά άρθρα