Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Καταλήξαμε σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Τραμπ: Καταλήξαμε σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ, Στίβεν Μνούχιν,

Οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν σε μια αρχική εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

«Καταλήξαμε σε μια πολύ σημαντική συμφωνία της 1ης φάσης. Η 2η φάση θα ξεκίνησει άμεσα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Λίου Χε.

Η συμφωνία περιλαμβάνει αγορές αγροτικών προϊόντων, ύψους 40-50 δισ. δολαρίων, την πνευματική ιδιοκτησία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα έχουν οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

Η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας έγινε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο και ενώ ο Τραμπ είχε ήδη εκφράσει την αισιοδοξία του πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία, έπειτα από μήνες αδιεξόδου.

Αναβάλλονται οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε την Πέμπτη πως οι πρόσθετοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, που σκόπευε να θέσει σε ισχύ η αμερικανική κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα, δεν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ.

Ο κ. Μνούτσιν έκανε λόγο για «παραγωγικές συνομιλίες» που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στην ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, ο Λίου Χε και ο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, ειδικός σε θέματα εμπορίου, αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπειτα από συνομιλίες σχεδόν τριών ωρών.

Χαμόγελα στη Γουόλ Στριτ

Όπως αναμενόταν, η διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα καθώς και η αποκλιμάκωση του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, έφερε χαμόγελα στη Γουόλ Στριτ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.816,59 μονάδες, με άνοδο 319,92 μονάδων ή +1,21%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 8.057,04 μονάδες, ενισχυμένος κατά 106,26 μονάδες ή +1,34%.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.970,27 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 32,14 μονάδων ή +1,09%.

Σχετικά άρθρα