Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίλησε ο Νετανιάχου: Το Ισραήλ καταδικάζει την τουρκική εισβολή και την εθνοκάθαρση

Μίλησε ο Νετανιάχου: Το Ισραήλ καταδικάζει την τουρκική εισβολή και την εθνοκάθαρση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ηχηρό ράπισμα στον Ντόναλντ Τραμπ και αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμμαχος των Ελλήνων και φίλος των Κούρδων, έγραψε στο Twitter:

«Το Ισραήλ καταδικάζει έντονα την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές στη Συρία και προειδοποιεί για την εθνοκάθαρση των Κούρδων από την Τουρκία και τους εντολοδόχους της (σ.σ. εννοεί τις ισλαμιστικές συμμορίες μισθοφόρων του Ερντογάν του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού).

»Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επεκτείνει την ανθρωπιστική βοήθεια στον γενναίο κουρδικό λαό», τονίζει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Πρόκειται για ηχηρότατη παρέμβαση με αποδέκτες όλους τους «κατεργάρηδες».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νόμιζε ότι έπιασε το Ισραήλ σε αδυναμία, εξαιτίας της εσωτερικής πολιτικής κρίσης στη χώρα και λόγω της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.

Εκεί βρήκε «μπόσικο» και τον Ντόναλντ Τραμπ, που νομίζει ότι οι χώρες διοικούνται χαοτικά όπως οι μπίζνες του.

Όταν πριν δέκα μήνες ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποπειραθεί για πρώτη φορά να πάρει τον αμερικανικό στρατό από το συριακό Κουρδιστάν, ήταν τότε ένα έντονο τηλεφώνημα του Νετανιάχου που τον επανέφερε στην πραγματικότητα.

Τώρα κάποιοι «πονηρούληδες» νόμιζαν ότι το Ισραήλ είχε τα εσωτερικά του και τους «έπαιρνε».

Το Ισραήλ όμως γνωρίζει ότι εάν πέσει το συριακό Κουρδιστάν ακολουθεί η σειρά του. Και εκεί δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτική.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που παραμένει πρωθυπουργός του Ισραήλ, έστειλε το μήνυμα.

Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε ο Ερντογάν θα τον πάρει και θα τον σηκώσει.

Σχετικά άρθρα