Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κυπριακό ΥΠΕΞ καταδίκασε την τουρκική εισβολή στο συριακό Κουρδιστάν

Το κυπριακό ΥΠΕΞ καταδίκασε την τουρκική εισβολή στο συριακό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κύπρος, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τουρκία,

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει απερίφραστα τη νέα στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βορειο-ανατολική Συρία και καλεί την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

»Η τουρκική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

»Παράλληλα, υποσκάπτει την επιτευχθείσα πρόοδο στην καταπολέμηση του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) και δημιουργεί τις συνθήκες για δυναμική επιστροφή των τζιχαντιστών στις επηρεαζόμενες περιοχές.

»Επίσης υπονομεύει την πολιτική διαδικασία προς επίλυση της μακροχρόνιας συριακής διένεξης, ύστερα από την ελπιδοφόρα εξέλιξη συμφωνίας για τη σύσταση της Συνταγματικής Επιτροπής.

»Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην αλλοίωση δια της βίας του δημογραφικού χαρακτήρα του τοπικού πληθυσμού στην βορειο-ανατολική Συρία.

»Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα προκαλέσει ευρεία ανθρωπιστική τραγωδία και μεγάλη αύξηση προσφυγικών ροών.

»Το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καλεί την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

»Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στη Συρία από την πολιτική λύση και την πλήρη εφαρμογή της Διακήρυξης Γενεύης και των προνοιών του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει η ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ.

Σχετικά άρθρα