Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σίσι της Αιγύπτου ξεσηκώνει τους Άραβες κατά της Τουρκίας – Τι συζήτησε με τον πρόεδρο του Ιράκ

Ο Σίσι της Αιγύπτου ξεσηκώνει τους Άραβες κατά της Τουρκίας – Τι συζήτησε με τον πρόεδρο του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Αραβικός Σύνδεσμος, Ιράκ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι και ο πρόεδρος του Ιράκ Μπαρχάμ Σαλέχ συζήτησαν τηλεφωνικά την κατάσταση στη Συρία μετά την τουρκική επίθεση ενάντια στη χώρα, αναφέρει η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Οι δύο Άραβες ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες για να αντιμετωπίσουν συντονισμένα την τουρκική εισβολή και να διατηρήσουν την ακεραιότητα και ενότητα της Συρίας.

Η Τουρκία εισέβαλε στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια και ανατολική Συρία την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά την απόσυρση των αμερικανικών φρουρών που ήταν αναπτυγμένες κατά μήκος των συνόρων των Κούρδων της Συρίας με την Τουρκία.

Η τουρκική εισβολή αντιπροσωπεύει «επικίνδυνη εξέλιξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και επιδεινώνει την κατάσταση της κρίσης στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Σάββατο συνεδριάζει ο Αραβικός Σύνδεσμος, ύστερα από κάλεσμα της Αιγύπτου, για να συζητήσει την «τουρκική επιθετικότητα» στη συριακή επικράτεια.

Σχετικά άρθρα