Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σοκαρισμένος» ο Γιούνκερ από την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή στη Γερμανία

«Σοκαρισμένος» ο Γιούνκερ από την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γερμανία, Εβραίοι, Επίθεση Καλάσνικοφ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ιουδαϊσμός, Συναγωγή,

«Σοκαρισμένος» για τις «βάρβαρες επιθέσεις» σε συναγωγή στη Χάλε της Γερμανίας, που διέπραξε ένοπλος την «ημέρα του Γιομ Κιπούρ, την ιερότερη της χρονιάς για τον ιουδαϊσμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Όλοι οι Ευρωπαίοι» πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους, να «ανταποκριθούν στην πρόσκληση για δράση εναντίον του αυξανόμενου αντισημιτισμού», έγραψε ο επικεφαλής της Κομισιόν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Στέκουμε αλληλέγγυοι στο πλευρά της ισραηλιτικής κοινότητας αυτή την ημέρα», συμπλήρωσε.

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η αντισημιτική επίθεση στη Χάλε προκαλεί σοκ. Την καταδικάζουμε σθεναρά», έγραψε σε tweet του ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

«Εκφράζω την πλήρη υποστήριξή μου στην ισραηλιτική κοινότητα, την αλληλεγγύη μου στη Γερμανία, οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους» πρόσθεσε.

Την επίθεση διέπραξε βαριά οπλισμένος άνδρας, ντυμένος με στολή παραλλαγής.

Η γερμανική Αστυνομία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ μίλησε περί «αντισημιτικής επίθεσης» για την οποία ύποπτος είναι νεαρός οπαδός «της άκρας δεξιάς».

Σχετικά άρθρα