Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε τις κυρώσεις στην Τουρκία που εισηγούνται στη Γερουσία Γκράχαμ και Βαν Χόλεν

Διαβάστε τις κυρώσεις στην Τουρκία που εισηγούνται στη Γερουσία Γκράχαμ και Βαν Χόλεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κρις Βαν Χόλεν, Λίντσεϊ Γκράχαμ, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τουρκία,

Το δικομματικό νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία, για την εισβολή στο συριακό Κουρδιστάν, των γερουσιαστών Λίντσεϊ Γκράχαμ (Ρεπουμπλικανός) και Κρις Βαν Χόλεν (Δημοκρατικός) δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτό, κατάσχονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επίσης των αντιπροέδρων της Τουρκίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, του υπουργού Εξωτερικών, του υπουργού Οικονομικών, του υπουργού Εμπορίου και του υπουργού Ενέργειας.

Κυρώσεις επιβάλλονται σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή εταιρεία που πουλά πολεμικό υλικό, οπλικά συστήματα, ανταλλακτικά κ.ο.κ. στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Κομμένα επίσης τα πολεμικά αεροπλάνα και τα ανταλλακτικά τους.

Επιβάλλονται κυρώσεις σε οποιονδήποτε συνεργαστεί στα ενεργειακά με την Τουρκία (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ).

Απαγορεύεται η προμήθεια αμερικανικού πολεμικού υλικού στην Τουρκία.

Επιβάλλονται οι κυρώσεις του νόμου CAATSA (Αντιμετώπισης Αντιπάλων της Αμερικής μέσω Κυρώσεων) και για το θέμα των S-400 που ο Τραμπ εδώ και καιρό το αποφεύγει.

Εάν επιβληθούν αυτές οι κυρώσεις η Τουρκία «τελειώνει».

Οι δύο Αμερικανοί γερουσιαστές παρουσίασαν το περίγραμμα σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας -συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- καθώς και στις ένοπλες δυνάμεις και τον τομέα της ενέργειας της χώρας αυτής, σε αντίδραση στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κρις Βαν Χόλεν και ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ εισηγούνται να στοχοθετηθούν όποιοι πόροι τυχόν διαθέτουν οι Τούρκοι πολιτικοί στην επικράτεια των ΗΠΑ και να τους επιβληθούν επίσης ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Ακόμη, προτείνουν να απαγορευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών που κατασκευάζονται στην αμερικανική επικράτεια.

Επιπλέον, θέλουν να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις οι οποίες έχουν αναγγελθεί σε βάρος της Άγκυρας εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Ακόμη, οι Βαν Χόλεν και Γκράχαμ προτείνουν να εκπονηθεί έκθεση σχετικά με τους πόρους και την περιουσία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Πέραν του προέδρου της Τουρκίας, οι δύο γερουσιαστές εισηγούνται να υποστούν αμερικανικές οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις άλλοι έξι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών και Άμυνας.

Επιπλέον των κυρώσεων στον τουρκικό στρατό, οι δύο συνεισηγητές του σχεδίου νόμου θέλουν να επιβληθούν κυρώσεις στην τουρκική ενεργειακή βιομηχανία, ιδίως δραστηριότητές της που είναι καίριες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Βαν Χόλεν και Γκράχαμ συνδέουν την άρση των κυρώσεων αυτών με την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία, όπου άρχισαν την Τετάρτη επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων.

Οι δύο γερουσιαστές παρουσίασαν τις προτάσεις τους με αναρτήσεις τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σχετικά άρθρα