Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το Καμισλί με αμερικανική φρουρά

Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το Καμισλί με αμερικανική φρουρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νίσιβη, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το απόγευμα της Τετάρτης τη συροκουρδική πόλη Καμισλί, δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία, η οποία είχε μείνει «ανέγγιχτη» από τον συριακό εμφύλιο και λειτουργούσε ως ντε φάκτο πρωτεύουσα του συριακού Κουρδιστάν.

Από τις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι ισλαμιστές άτακτοι μισθοφόροι τους ξεκίνησαν την επίθεση στη βόρεια Συρία, την επιχείριση «Άνοιξη της Ειρήνης» όπως την αποκαλούν.

Το γεγονός ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν αποχωρήσει από το Καμισλί, δεν εμπόδισε τους Τούρκους να το βομβαρδίσουν.

Το Καμισλί «ακουμπά» πάνω στα σύνορα με την Τουρκία και από την άλλη πλευρά, σαν να ήταν η ίδια πόλη, ξεκινά η Νίσιβη που ανήκει στην Τουρκία.

Με ανάρτησή τους στο Twitter οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) καταγγέλλουν ότι οι Τούρκοι βομβάρδισαν εκτός από στρατιωτικούς στόχους και πολιτικές περιοχές και χωριά στην Τελ Αμπιαντ, Καμισλί, Αΐν Ίσα.

Υπάρχουν απώλειες και μεταξύ των αμάχων.

Σχετικά άρθρα