Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν τζιχαντιστικές ορδές – «Θα περάσουμε πολύ σύντομα τα σύνορα»

Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν τζιχαντιστικές ορδές – «Θα περάσουμε πολύ σύντομα τα σύνορα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, με εμπροσθοφυλακή συμμορίες του λεγόμενου Συριακού Εθνικού ΣτρατούΑλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι (πρώην Ελεύθερου Συριακού Στρατού – FSA, συμμαχία τζιχαντιστών που υποστηρίζεται και μισθοδοτείται από από την Τουρκία και το Κατάρ) θα περάσουν «πολύ σύντομα» τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, ανήγγειλε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας μέσω Twitter.

Η Άγκυρα αναμενόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να αρχίσει ευρείας κλίμακας εισβολή, την επιχείριση «Άνοιξη της Ειρήνης», ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, στενός συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι Κούρδοι μαχητές είτε θα παραδοθούν είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς όπως υποστήριξε παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Εκείνοι που υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές, το καθεστώς Ερντογάν, κατηγορούν τώρα εκείνους που τους πολέμησαν ότι δήθεν παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον τους.

Οι άνθρωποι του τουρκικού καθεστώτος είναι άτιμοι διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, είναι χαμηλής καταγωγής λούμπεν στοιχεία από τους υπονόμους της Κωνσταντινούπολης.

Χθες Τρίτη, ο τουρκικός στρατός έπληξε στόχους στα σύνορα Συρίας -Ιράκ προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να χρησιμοποιήσουν αυτή την οδό για να στείλουν ενισχύσεις στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει, είπαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σχετικά άρθρα