Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Γιατί η Τουρκία αγοράζει μαζικά χρυσό

Handelsblatt: Γιατί η Τουρκία αγοράζει μαζικά χρυσό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Handelsblatt, Κίνα, Ρωσία, Τουρκία, Χρυσός,

Σε μαζικές αγορές χρυσού προχώρησε η Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική κεντρική τράπεζα τον Αύγουστο, καθώς έχει ως στρατηγική να μειώσει την εξάρτηση της λίρας από το δολάριο.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η κεντρική τράπεζα αποθήκευσε περίπου 41 τόνους χρυσού στα κρατικά θησαυροφυλάκια, τη μεγαλύτερη ποσότητα από το 2002, όταν άρχισε η δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων της WGC.

Η Τουρκία αγόρασε τα τρία τέταρτα της συνολικής ζήτησης χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες, η οποία ανήλθε τον Αύγουστο συνολικά σε περίπου 61 τόνους.

Παράλληλα, και οι κεντρικές τράπεζες της Ρωσίας και της Κίνας συνέχισαν τις αγορές του πολύτιμου μετάλλου, αν και σε μικρότερη έκταση από τους προηγούμενους μήνες.

Η Ρωσία αγόρασε 11,3 τόνους και η Κίνα 5,9 τόνους.

Η Handelsblatt αναφέρει ότι την Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα τους ενώνει η προσπάθειά τους να μειώσουν με τις αγορές χρυσού την εξάρτηση των νομισμάτων τους από το δολάριο.

Η εμπορική σύγκρουση και οι απειλές κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και της Τουρκίας θα είχαν έτσι μικρότερες επιπτώσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων τους.

Ιδιαίτερα η οικονομία της Τουρκίας είναι ευάλωτη σε μία πτώση της ισοτιμίας της λίρας, καθώς η χώρα είναι πολύ εξαρτημένη από τις εισαγωγές πετρελαίου.

Σχετικά άρθρα