Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τίποτα δεν τους σταματά! Προελαύνουν οι τζιχαντιστές στη Συρία

Τίποτα δεν τους σταματά! Προελαύνουν οι τζιχαντιστές στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς ενώ οι τζιχαντιστές πολεμάνε με τον τακτικό στρατό της Συρίας, τον τακτικό στρατό του Ιράκ, τους Κούρδους και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συνεχίζουν την προέλασή τους και μάλιστα δίχως να διαθέτουν πολεμική αεροπορία.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει υπό τον έλεγχό του πολλές πόλεις και χωριά από αντίπαλες ισλαμιστικές οργανώσεις στην περιοχή του Χαλεπίου στη Συρία, πράγμα που του επιτρέπει να συνεχίσει την προέλασή του προς τα δυτικά.

Οι πολεμικές επιτυχίες των τζιχαντιστών στη Συρία αυξήθηκαν μετά την κατάληψη της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ. Η ίδρυση κράτους – χαλιφάτου με το όνομα Ισλαμικό Κράτος, δείχνει να ευνοεί αυτό τον πολυεθνικό στρατό ισλαμιστών μισθοφόρων στην ίδρυση όχι μόνο ενός νέου κράτους αλλά κι ενός νέου έθνους.

Το Ισλαμικό Κράτος ενισχύεται σε περιοχές της Συρίας που βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχό του, περιλαμβανομένης της πόλης Ράκα στον ποταμό Ευφράτη.

Άγριες μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγονται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ράκα, τελευταία θέση που παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι επόμενοι στόχοι των τζιχαντιστών να είναι οι πόλεις Άζαζ και Μάρεα στα δυτικά.

Σχετικά άρθρα