Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλος ο Μπρετ ΜακΓκούργκ με τον Ντ. Τραμπ: «Δεν ξέρει τι του γίνεται – Που είναι ο Πομπέο;»

Έξαλλος ο Μπρετ ΜακΓκούργκ με τον Ντ. Τραμπ: «Δεν ξέρει τι του γίνεται – Που είναι ο Πομπέο;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπρετ ΜακΓκούργκ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Έξαλλος είναι ο Μπρετ ΜακΓκούργκ, πρώην προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία, με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπμετά από τηλεφώνημά του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τα σύνορα των Κούρδων της Συρίας με την Τουρκία και να επιτρέψει τουρκική εισβολή στα κουρδικά εδάφη.

Με μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter σφυροκοπά ανηλεώς τον Αμερικανό Πρόεδρο και προσφέρει πλούσιο διπλωματικό παρασκήνιο.

«Ο Τραμπ απόψε, ύστερα από ένα τηλεφώνημα με ένα ξένο ηγέτη, παρείχε ένα δώρο στη Ρωσία, το Ιράν και το ISIS».

Τόνισε ότι «είχα προειδοποιήσει για αυτό» με άρθρο στο «Foreign Affairs».

Ο Μπρετ ΜακΓκούργκ υπενθύμισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πάρει ξανά -πριν δέκα μήνες περίπου- μια παρόμοια απόφαση, όταν εκείνος διαχειριζόταν την πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία και τότε παραιτήθηκε.

«Απόψε είναι μια λυπηρή επανάληψη αλλά φαίνεται ακόμα χειρότερη καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν από τότε πείσει τις [Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις] SDF ότι σχεδιάζαμε να μείνουμε».

«Η τουρκική προτεινόμενη «ζώνη ασφαλείας» θα επέκτεινε αποτελεσματικά τα σύνορα της Τουρκίας 30 χλμ. στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των χριστιανών, των Κούρδων και άλλων ευάλωτων μειονοτήτων.

»Οι διπλωμάτες μας εργάζονταν σε ένα σχέδιο για να αποτρέψουμε μια τέτοια καταστροφή. Πού είναι ο Πομπέο;».

«Ο Ντόναλντ Τρούμπ δεν είναι Αρχιστράτηγος.

»Λαμβάνει παρορμητικές αποφάσεις χωρίς γνώση ή συζήτηση.

»Στέλνει το στρατιωτικό προσωπικό στα κακοτράχαλα χωρίς υποστήριξη.

»Απελευθερώνει και στη συνέχεια αφήνει τους συμμάχους μας εκτεθειμένους όταν οι αντίπαλοι κάνουν μπλόφα ή αντιμετωπίζει ένα σκληρό τηλεφώνημα».

Σχετικά άρθρα