Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιράζ Μαχέρ: Ο Τραμπ -άθελά του- οδηγεί σε νέα έξαρση του τζιχαντισμού

Σιράζ Μαχέρ: Ο Τραμπ -άθελά του- οδηγεί σε νέα έξαρση του τζιχαντισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο πανεπιστημιακός του «Κινγκς Κόλετζ» του Λονδίνου, Σιράζ Μαχέρ, ιστορικός και ειδικός σε θέματα τζιχαντισμού και Συρίας, έχει μείνει έκπληκτος από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιτρέψει τουρκική εισβολή στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Ο ίδιος ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι η τουρκική εισβολή θα έχει ως συνέπεια να απελευθερωθούν οι τζιχαντιστές αιχμάλωτοι πολέμου που κρατούνται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σε φυλακές και προσφυγικούς καταυλισμούς (Αλ Χολ), προκαλώντας νέα έξαρση του τζιχάντ.

«Ο Τραμπ μπορεί στην πραγματικότητα να βρίσκεται στη όριο της δημιουργίας μία από τις χειρότερες εθνικές κρίσεις κρίσης της εποχής μας -αν και αθέλητα- τροφοδοτώντας τις ίδιες συνθήκες για να δραπετεύσουν όλοι αυτοί οι κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους. Είναι απολύτως εκπληκτικό», έγραψε στο Twitter.

Σε δεύτερη ανάρτησή του υπενθύμισε ότι η απελευθέρωση τζιχαντιστών από τη φυλακή «Καμπ Μπούκα», που είχαν δημιουργήσει οι Αμερικανοί στο Ιράκ, παρήγαγε τζιχαντιστές πιο αλαζονικούς, τολμηρούς και αφοσιωμένους «επειδή ακριβώς συνειδητοποίησαν την απελπιστική κατάστασή τους» προσχωρώντας στις απόψεις του Άμπου Μπακρ Νατζί, ηγέτη της ιρακινής Αλ Κάιντα που εισηγήθηκε τη δημιουργία του «χαλιφάτου».

«Τι περιμένουμε να κάνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εάν αφεθούν ελεύθεροι τώρα;».

Σε ειρωνικό του σχόλιο δημοσιογράφος του CNN τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εκχωρεί τη φύλαξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία, την ίδια Τουρκία που τους επέτρεπε να εισέρχονται στη Συρία.

Σχετικά άρθρα