Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν είπε «όχι» σε τουρκική εισβολή στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία

Το Ιράν είπε «όχι» σε τουρκική εισβολή στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Ιράν εναντιώνεται σε μια εισβολή της Τουρκίας στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία στα ανατολικά του Ευφράτη.

Την Κυριακή ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, προειδοποίησε την Τουρκία ενάντια σε κάθε στρατιωτική ενέργειά της στη Συρία και κάλεσε την Άγκυρα να σέβεται την εδαφική κυριαρχία όλων των χωρών της περιοχής.

Η στάση της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τους Κούρδους της Συρίας είναι «ολότελα ξεκάθαρη». Ο μόνος τρόπος για να εγκαθιδρυθεί η ασφάλεια στην Τουρκία είναι μέσω της αποκατάστασης της κεντρικής εξουσίας της Δαμασκού και της στρατιωτικής της παρουσίας στα σύνορα, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim αναμεταδίδοντας τα όσα είπε ο Ζαρίφ στην ολομέλεια του ιρανικού κοινοβουλίου.

Αυτή είναι η απάντηση της ιρανικής κυβέρνησης στην αναγγελία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο το πρωί ότι είναι έτοιμος να εισβάλει «σήμερα, αύριο» στη βόρεια Συρία για να καταπολεμήσει τους Κούρδους πολιτοφύλακες που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία μετά βεβαιότητας πιστεύει ότι η ασφάλεια της περιοχής είναι δυνατή μέσω της τήρησης δύο αρχών: πρώτη, σεβασμός της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και ασφάλειας όλων των χωρών της περιοχής και, δεύτερη, σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των κατοίκων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων αδελφών μας», είπε ο Ζαρίφ.

Σχετικά άρθρα