Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος παίρνει τον έλεγχο στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Χολ

Το Ισλαμικό Κράτος παίρνει τον έλεγχο στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Χολ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πρόσφυγες, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Τζιχαντιστική ωρολογιακή βόμβα είναι ο προσφυγικός καταυλισμός Αλ Χολ στη βορειοανατολική Συρία. Κάθε ημέρα που περνά το Ισλαμικό Κράτος δυναμώνει και παίρνει τον έλεγχο του αχανούς καταυλισμού.

Κούρδος διοικητής, που μίλησε στην εφημερίδα «Washington Post», ισχυρίστηκε ότι το Ισλαμικό Κράτος βάζει κρυφά όπλα μέσα στο Αλ Χολ και εξοπλίζει τους οπαδούς του.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στο Αλ Χολ», είπε στην εφημερίδα.

«Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποί μας μπορούν και το φρουρούν. Αλλά εξαιτίας έλλειψης πόρων, το Ισλαμικό Κράτος ανασυντάσσεται και αναδιοργανώνεται στον καταυλισμό».

Ο προσφυγικός καταυλισμός άρχισε να λειτουργεί το 2016 και τώρα φιλοξενεί 70.000 ανθρώπους σε σκηνές.

Μετά την πτώση του τελευταίου θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του Ευφράτη, στη Μπαγούζ, φέτος τον Μάρτιο, δεκάδες χιλιάδες γυναικόπαιδα της εξτρεμιστικής οργάνωσης μεταφέρθηκαν στο Αλ Χολ.

Αρκετοί από τους ανθρώπους που ζουν στο Αλ Χολ είναι κανονικοί Σύροι που εγκλωβίστηκαν στις μάχες, αλλά οι κουρδικές Αρχές του καταυλισμού υπολογίζουν ότι περίπου 30.000 πρόσφυγες της Αλ Χολ είναι πιστοί στο Ισλαμικό Κράτος.

Δέκα χιλιάδες από αυτούς μένουν σε ξεχωριστό τομέα του στρατοπέδου που είναι για αλλοδαπούς, δηλαδή για ξένους που ταξίδεψαν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Γυναίκες μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν αυτο-οργανωθεί, έχουν συστήσει ισλαμικό δικαστήριο της Σαρία και θρησκευτική αστυνομία ηθών και άρχισαν πάλι να επιβάλλουν τιμωρίες σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες της Σαρία.

Έχουν αναβιώσει δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Τι θα συμβεί εάν επιτεθεί ο Ερντογάν

Επίσημοι λογαριασμοί των Κούρδων στο Twitter διαμηνύουν ότι σε περίπτωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους επιτεθεί, επειδή δεν τους περισσεύει τουφέκι για να αντισταθούν, θα αναγκαστούν να αφήσουν αφύλακτο το Αλ Χολ και τις φυλακές που κρατάνε επιπλέον δέκα χιλιάδες τζιχαντιστές «στρατιώτες του χαλιφάτου».

Όλοι αυτοί ή θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ή θα έλθουν πρόσφυγες στην Ευρώπη εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας.

Σχετικά άρθρα