Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

19χρονη Αμερικανίδα ήθελε να πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος

19χρονη Αμερικανίδα ήθελε να πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σάνον Κόνλεϊ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει στις ΗΠΑ η υπόθεση μιας 19χρονης Αμερικανίδας, η οποία κατηγορείται ότι προσπάθησε να βοηθήσει ξένη τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση οργάνωση.

Η Σάνον Κόνλεϊ από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2013 έως και τις 8 Απριλίου του 2014, μαζί με άλλους, προσπάθησε να παρέχει υλική βοήθεια, χρήματα και προσωπικές υπηρεσίες στους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η Σάνον Κόνλεϊ που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, συνελήφθη στις 8 Απριλίου στο διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ. Όπως ομολόγησε η ίδια στους πράκτορες του FBI, σκόπευε να ταξιδέψει στη Συρία ώστε να προσφέρει την αμερικανική στρατιωτική της εκπαίδευση στη διάθεση των τζιχαντιστών, αν και γνώριζε ότι μια τέτοια πράξη στις ΗΠΑ θεωρείται παράνομη. Μάλιστα, ομολόγησε, ότι κατατάχτηκε στον αμερικανικό στρατό με μοναδική επιθυμία να αποκτήσει εκπαίδευση που θα τη μεταλαμπάδευε στους τζιχαντιστές.

Η Σάνον Κόνλεϊ, ενάντια στην επιθυμία των γονέων της, σκόπευε να παντρευτεί έναν Τυνήσιο, ο οποίος πολεμούσε στη Συρία για το Ισλαμικό Κράτος, τον οποίο γνώρισε μέσω διαδικτύου και συνομιλούσε μαζί του από το Skype. Μάλιστα είχαν αρραβωνιαστεί εξ αποστάσεως και η Κόνλεϊ ήθελε να γίνει σύζυγός του στη Συρία και παράλληλα να εργάζεται ως νοσοκόμα για τους τζιχαντιστές.

Τώρα κατηγορείται για συνωμοσία και παροχή υλικής βοήθειας σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση και κινδυνεύει με 15 χρόνια φυλάκιση, εάν καταδικαστεί.

Δείτε και φωτογραφίες της όπου ποζάρει υπερήφανη με μουσουλμανική μαντίλα.

Shannon_Conley4_1404751341029_6708066_ver1.0_640_480

Σχετικά άρθρα