Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικηγόρος Τραμπ: Ο Σόρος πίσω από την υπόθεση της Ουκρανίας

Δικηγόρος Τραμπ: Ο Σόρος πίσω από την υπόθεση της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Ρούντι Τζουλιάνι, Τζορτζ Σόρος,

O Τζορτζ Σόρος απάντησε στους πρόσφατους ισχυρισμούς του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντολφ Τζουλιάνι, με τους οποίους συνέδεε τον δισεκκατομυριούχο επιχειρηματία με έναν ουκρανικό οργανισμό που παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016 για την Χίλαρ Κλίντον.

Ένα email από τον εκπρόσωπο του Σόρος, Michael Vachon, με θέμα «Ουκρανική Διάλυση» αναφέρει:

«Μπορεί να έχετε ακούσει ότι ο Ρούντολφ Τζουλιάνι υπαινίσσεται ότι ο Σόρος έχει κάποια ανάμειξη στο θέμα της Ουκρανίας».

Ο Τζουλιάνι τελευταία δέχεται πυρά για τις προσπάθειές του να αποδείξει την αλήθεια πίσω από τους ισχυρισμούς του σχετικά με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και των προσπαθειών να πείσει τον Ζελένσκι να ερευνήσει τον Joe Biden.

Ο Biden πέρυσι απείλησε να παρακρατήσει 1 δισ. αμερικανικά δολάρια ως εγγυήσεις δανείων εκτός κι αν ένας εισαγγελέας ερευνήσει τον ενεργειακό κολοσσό Burisima.

Ο Tζουλιάνι σε συνέντευξή του στο -φιλικό προς τον Trump- Fox News δήλωσε:

«Αναφέρομαι ουκρανική συμπαιγνία, η οποία ήταν μεγάλη, σημαντική και συντάχθηκε με την Χίλαρι Κλίντον, με την Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή, μια γυναίκα με το όνομα Chalupa, με τον πρεσβευτή, με έναν πράκτορα του FBI, ο οποίος τώρα προσλαμβάνεται από τον Σόρος, ο οποίος χρηματοδοτούσε πολλά από αυτά».

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε ότι ο ανάδοχος της ουκρανικής κληρονομιάς της DNC, Alexandra Chalupa, προσέγγισε την Ουκρανία ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές του προέδρου της εκστρατείας του Τραμπ με τον Πολ Μάνφορντ στο εσωτερικό της χώρας, με την ελπίδα να τους εκθέσει στο Κογκρέσο.

Η Chalupa, η οποία ανάφερε στο Politico το 2017 ότι «ανέπτυξε ένα δίκτυο πηγών στο Κίεβο και την Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων έρευνας, κυβερνητικών αξιωματούχων και ιδιωτικών υπευθύνων πληροφοριών», δήλωσε ότι «ενίοτε μοιράστηκε τα ευρήματά της με αξιωματούχους της εκστρατείας της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) και της Κλίντον».

Ο Τζουλιάνι ισχυρίζεται επίσης ότι ο προηγούμενος Ουκρανός εισαγγελέας Viktor Shokin -τον οποίο ο Biden είχε απολύσει- εγκατέλειψε την υπόθεση όπου ερευνούσε μια εταιρεία του Soros ονόματι AntAC.

Μάλιστα ο Giuliani προσέθεσε ότι η εταιρεία παρείχε ψευδείς πληροφορίες για τον Τραμπ.

Εν τω μεταξύ ένα σημείωμα από τον πληροφοριοδότη στις 12 Αυγούστου παραθέτει μια έκθεση από το χρηματοδοτούμενο από το Soros Project Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Ο ιστότοπος αυτός περιλαμβάνει την ίδια ενότητα που περιλαμβάνει τα εικονίδια τεσσάρων από τους κορυφαίους χρηματοδότες του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ιδρυμάτων της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος και του Οργανισμού Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USAID).

Πράγματι, το OCCRP παρέχει μια υπερσύνδεση στην ιστοσελίδα για την Ανοιχτή Κοινωνία του Soros στην κάτω αριστερή γωνία κάθε σελίδας στην ιστοσελίδα του OCCRP.

Το OCCRP διαφημίζει τους άλλους χρηματοδότες του, όπως το Google, το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, το Ταμείο Rockefeller Brothers και το Γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα δικαιώματα του ανθρώπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Σόρος και οι «παρατρεχάμενοί» του έχουν εμπλακεί τόσο πολύ στην Ουκρανία που είναι σχεδόν αδύνατον να μην μπορέσουν να απεμπλακούν από το θέμα αυτό.

Ο Σόρος εξήγησε ότι η Ουκρανία ήταν εξαιρετικά σημαντική για αυτή γιατί θεωρούσε ότι η γεωπολιτική ανεξαρτησία της χώρας ήταν απαραίτητη.

Το ίδρυμα του Σόρος στην Ουκρανία υποστήριζε ένα ολόκληρο δίκτυο: ένα ινστιτούτο για την κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων, ένα ίδρυμα για την ανάπτυξη του νομικού πολιτισμού στη χώρα και ένα κέντρο σύγχρονης τέχνης, μεταξύ άλλων ιδρυμάτων.

Σχετικά άρθρα