Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός ετοιμάζει επιχείριση «αφοπλισμού» μη υπάκουων τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Ο τουρκικός στρατός ετοιμάζει επιχείριση «αφοπλισμού» μη υπάκουων τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Συρία, Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν (Οργάνωση Φυλάκων της Θρησκείας), Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία λέγεται ότι ετοιμάζει μεγάλη στρατιωτική επιχείριση στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, για να «αφοπλίσει» τζιχαντιστικές οργανώσεις που αρνούνται να παραδώσουν ειρηνικά τα όπλα τους, μεταδίδει το Al Masdar News.

Σύμφωνα με πηγές φιλοτουρκικών ισλαμιστικών ενόπλων οργανώσεων, η Τουρκία ενημέρωσε τους τζιχαντιστικές συμμάχους και μισθοφόρους της στην Ιντλίμπ να προετοιμάσουν τις δυνάμεις τους για επιχείριση «αφοπλισμού» των οργανώσεων Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (συριακή Αλ Κάιντα, πρώην Αλ Νούσρα), Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν (Οργάνωση Φυλάκων της Θρησκείας) και Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (Τουρκομογγόλοι από την Κίνα και την κεντρική Ασία, επίσης παρακλάδι της Αλ Κάιντα).

Σε ό,τι αφορά το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν, των Τουρκομογγόλων, μάλλον δεν μας τα λέει ειλικρινά η Τουρκία, αφού οι τζιχαντιστές αυτοί -που προέρχονται από τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της Κίνας- φέρουν στις στολές τους το τουρκικό εθνόσημο.

Η Τουρκία συμφώνησε πριν δύο χρόνια με τη Ρωσία και το Ιράν -Συμφωνία της Αστάνα, Σεπτέμβριος 2017- να αναπτύξει στρατεύματα στην Ιντλίμπ, όπως και έκανε, υπό τον όρο να αφοπλίσει τις τζιχαντιστικές οργανώσεις. Η Τουρκία επί δύο χρόνια δεν αφόπλισε κανέναν.

Αντιθέτως, τα τουρκικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν περιμετρικά στην επαρχία της Ιντλίμπ, οικοδομώντας και δώδεκα φυλάκια – παρατηρητήρια – οχυρά, προστάτευαν τους τζιχαντιστές από τον συριακό στρατό.

Μια επιχείριση της Τουρκίας στην Ιντλίμπ, με εμπροσθοφυλακή τους ισλαμιστές μισθοφόρους της ενάντια στους άλλους τζιχαντιστές, μάλλον αποσκοπεί στην εκκαθάριση αυτής της περιοχής από δυνάμεις που δεν ελέγχονται απόλυτα από το τουρκικό καθεστώς, ώστε να επιβληθεί απολύτως η τουρκική εξουσία σε αυτή την περιοχή.

Σχετικά άρθρα