Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις επιτροπές της αμερικανικής Βουλής κλήτευσαν τον Ρούντι Τζουλιάνι προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ

Τρεις επιτροπές της αμερικανικής Βουλής κλήτευσαν τον Ρούντι Τζουλιάνι προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Εφημερίδα Wall Street Journal, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Ρούντι Τζουλιάνι, Τζο Μπάιντεν,

Τρεις Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ότι κλήτευσαν τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της Ουκρανίας, να παραδώσει έγγραφα σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε η Βουλή για την ενδεχόμενη παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Οι Δημοκρατικοί επικεφαλής των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων, Πληροφοριών και Εποπτείας της Βουλής υπογραμμίζουν στη γραπτή τους ανακοίνωση ότι ο Τζουλιάνι παραδέχθηκε σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας να «βάλει στο στόχαστρο» τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πιθανό πολιτικό αντίπαλο του Τραμπ στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2020.

Απαιτούν από τον Τζουλιάνι να παραδώσει τα έγγραφα έως τις 15 Οκτωβρίου.

Wall Street Journal: Ο Πομπέο συμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε η Wall Street Journal.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία του Ιουλίου βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που ξεκίνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Τραμπ.

Μιτς Μακόνελ: Μόνη επιλογή η δίκη αν παραπεμφεί από τη Βουλή

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε ότι αν η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίσει τελικά να παραπέμψει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα υπάρχει «άλλη επιλογή» παρά να διεξαχθεί δίκη.

Η Βουλή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα την επίσημη έρευνα σε βάρος του Τραμπ, αφού ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κατήγγειλε ότι προσπάθησε να πιέσει την ουκρανική ηγεσία ώστε να διερευνήσει την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, με αντάλλαγμα στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Δεν θα έχω άλλη επιλογή» από το να ξεκινήσει μια δίκη, είπε ο Μακόνελ μιλώντας στο CNBC.

Στην περίπτωση που η Βουλή εγκρίνει την απαγγελία κατηγοριών (τα λεγόμενα «άρθρα παραπομπής») εναντίον του προέδρου, η διαδικασία μεταφέρεται στη Γερουσία η οποία διεξάγει δίκη για να αποφανθεί επί της ενοχής του.

«Με βάση τον κανονισμό της Γερουσίας, υποχρεούμαστε να το αναλάβουμε, αν η Βουλή προχωρήσει σε αυτόν τον τρόμο.

»Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι», συνέχισε ο Ρεπουμπλικανός Μακόνελ σε αυτήν τη συνέντευξή του.

«Το πόσο διάστημα θα μας πάρει είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα, αλλά δεν θα είχα άλλη επιλογή», επέμεινε.

Το τελευταίο διάστημα διατυπώνονταν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Μακόνελ, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί τον Τραμπ, θα προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να αποφευχθεί η δίκη στη Γερουσία.

Ο επικεφαλής της Γερουσίας είναι αυτός που αποφασίζει τελικά ποια θέματα θα εξετάσει το Σώμα και ορίζει το χρονοδιάγραμμα για αυτές τις συζητήσεις.

Σχετικά άρθρα