Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραματική έκκληση των Ελλήνων εγκλωβισμένων από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Δραματική έκκληση των Ελλήνων εγκλωβισμένων από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Γιαζίντι, Ερμπίλ (Άρβηλα), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Τζιχαντιστές,

Δραματικές ώρες περνούν οι Έλληνες που ζουν στο Ερμπίλ, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο των μαχών όπου συγκρούονται οι οι Κούρδοι μαχητές με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος γύρω μας στα 25-30 χλμ. Όλη μέρα είμαστε στα σπίτια μας. Δεν βγαίνουμε έξω, εδώ γύρω υπάρχουν οι Τζιχαντιστές που αν γίνει κάτι θα μας σφάξουν σε δευτερόλεπτα» εξομολογείται ο Πάνος Χωριάτης στην κάμερα του Star.

Αρκετοί δεν έχουν διαβατήρια για αυτό και είναι δύσκολο να φύγουν με αεροπλάνο από την πόλη που ζουν, καθώς για να βγουν τα σχετικά έγγραφα χρειάζονται αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Είχανε φύγει 1.000 άτομα από όλη την Ευρώπη από τα βουνά και πεθάνανε όλοι. Τους αφήσανε χωρίς νερό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Τους αφήσανε σε μια σπηλιά και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν μπροστά ή πίσω» πρόσθεσε ο κ.Χωριάτης.

Πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι “ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δώσει ρητές οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη για αυξημένη επαγρύπνηση, συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ και τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας”.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του STAR:

Σχετικά άρθρα