Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραυματίστηκε σοβαρά η βουλευτής Γιαζίντι που είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο (βίντεο)

Τραυματίστηκε σοβαρά η βουλευτής Γιαζίντι που είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βιαν Ντάχιλ, Βίντεο, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μεσοποταμία, Τζιχαντιστές,

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο από τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας που με την παρέμβασή της έστρεψε τα μάτια της διεθνούς κοινότητας στο δράμα των Γιαζίντι.

Η βουλευτής Βιαν Ντάχιλ τραυματίστηκε σοβαρά όταν συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Γιαζίντι.

Από την πτώση του ελικοπτέρου, όπου σκοτώθηκε ο πιλότος, τραυματίστηκε επίσης ένας αμερικανός δημοσιογράφος και 30 Γιαζίντι.

Η Βιαν Ντάχιλ με τρεμάμενη φωνή μιλώντας στην Βουλή του Ιράκ είχε συγκλονίσει αποκαλύπτοντας το δράμα των Γιαζίντι.

Η βουλευτής, η οποία εκπροσωπεί το έθνος των Κούρδων ζωροαστριστών Γιαζίντι (στο βόρειο Ιράκ), που απειλούνται με ολοκληρωτική σφαγή ως «ειδωλολάτρες» από τους μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους, είχε ξεσπάσει μέσα στο κοινοβούλιο του Ιράκ: «Κύριε Πρόεδρε, με το σύνθημα “δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ”, 500 άνδρες και αγόρια των Γιαζίντι σφάχτηκαν». Και συνέχισε η ίδια:

«Οι γυναίκες μας πιάστηκαν αιχμάλωτες και πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα. Σας παρακαλώ αδέλφια, σας παρακαλώ αδέλφια, μια γενοκτονία εις βάρος των Γιαζίντι συμβαίνει αυτή τη στιγμή”.

Διαβάστε το θέμα που συγκλόνισε τον πλανήτη: Η κραυγή της βουλευτίνας Γιαζίντι: «Σφάζουν το λαό μου, πουλάνε τις γυναίκες στα σκλαβοπάζαρα!»

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σχετικά άρθρα