Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ ή Σαουδική Αραβία λέγεται ότι βομβάρδισαν Σύρους και Ιρανούς κοντά στα σύνορα με το Ιράκ

Ισραήλ ή Σαουδική Αραβία λέγεται ότι βομβάρδισαν Σύρους και Ιρανούς κοντά στα σύνορα με το Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Μπουκαμάλ, Ιράκ, Ιράν, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ιρανικές και συριακές δυνάμεις, κοντά στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ της ανατολικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, βομβαρδίστηκαν από άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος το βράδυ της Παρασκευής ξημερώματα Σαββάτου.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από συριακή στρατιωτική πηγή, που μεταδίδει το Al Masdar News, μετά την επίθεση στην Αλ Μπουκαμάλ ακολούθησε και δεύτερο πλήγμα κοντά στην ιρακινή πόλη Αλ Καΐμ, στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Η ρωσική ιστοσελίδα Avia.Pro ισχυρίζεται ότι τους Σύρους και τους Ιρανούς βομβάρδισε είτε ισραηλινό, είτε σαουδαραβικό αεροσκάφος.

Κάνει λόγο μάλιστα για ισραηλινό ή σαουδαραβικό μη επανδρωμένο (ντρον).

Προσθέτει ότι, λίγο πριν τις αεροπορικές επιδρομές στους στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Αλ Μπουκαμάλ, είχαν εντοπιστεί να πετούν στην περιοχή ισραηλινά F-35.

Σύμφωνα με νεώτερη ανάρτηση του Al Masdar News, οι συριακές και ιρανικές δυνάμεις ανταπέδωσαν με αντιαεροπορικά πυρά στον βομβαρδισμό τους.

Στην περιοχή υπάρχει ένταση μετά τη συμφωνία του Ιράκ να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα με τη Συρία, που βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Αλ Μπουκαμάλ (Συρία) και Αλ Καΐμ (Ιράκ).

Από το συγκεκριμένο πέρασμα περνά ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη και εάν προεκταθεί την Τεχεράνη με τη Βηρυτό.

Έτσι το Ιράν αποκτά εδαφική πρόσβαση έως τις ακτές της Μεσογείου, που αποτελεί σημαντική απειλή ασφαλείας για το Ισραήλ.

Το συνοριακό πέρασμα κοντά στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ είναι εκείνο που κρατά ανοιχτό τον δρόμο που ξεκινά από την Τεχεράνη και καταλήγει στη Βηρυτό, στις ακτές της Μεσογείου. Αυτή η χερσαία οδός, που αποκαλείται και «χερσαία ιρανική γέφυρα», αποτελεί στρατηγική απειλή για το Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα