Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών του PKK σε έδαφος της κυβέρνησης του Ιράκ

Στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών του PKK σε έδαφος της κυβέρνησης του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι,

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει αντάρτικο στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, έστησε νέο στρατόπεδο εκπαίδευσης στο έδαφος του Ιράκ, κοντά στην πόλη Τουζ Χουρματού στην επαρχία της Ντιγιάλα, όπου εκπαιδεύει νεοσύλλεκτους αντάρτες, μεταδίδει η κουρδική ιστοσελίδα BasNews επικαλούμενη τοπική πηγή.

Η Τουζ Χουρματού, μια κυρίως κουρδική πόλη, διεκδικείται τόσο από το ιρακινό Κουρδιστάν όσο και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ υπό ποια διοίκηση θα τελεί.

Στην παρούσα φάση είναι υπό κυβερνητικό έλεγχο με ισχυρή παρουσία Ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι).

Ο Σαμπάχ Μοχάμεντ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν, κατηγόρησε στο BasNews το Σάββατο τους αντάρτες του PKK ότι στρατολογούν Κούρδους του Ιράκ, τους οποίους στη συνέχεια στέλνουν στα σύνορα του ιρακινού Κουρδιστάν με την Τουρκία.

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ξεκίνησε ως κομμουνιστικό και μετεξελίχθηκε σε σοσιαλπατριωτικό κόμμα.

Ιδεολογικός του ηγέτης είναι ο φυλακισμένος Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι PKKάδες, ως δημοκρατικοί πατριώτες, βρίσκονται σε πολιτική αντιπαράθεση με τη δημοκρατικά εκλεγμένη δεξιά κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, της κοτζαμπάσικης οικογένειας των Μπαρζανί.

Οι Μπαρζανίδες αισθάνονται διαρκώς ότι απειλούνται από το PKK, εξαιτίας και των στενών καλών τους σχέσεων και με την Τουρκία και δεν χάνουν ευκαιρία να το συκοφαντούν.

Βεβαίως θέλουν να ξεχνούν πως όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε τον Αύγουστο του 2014 στα κουρδικά εδάφη στο Ιράκ και οι Πεσμεργκά των Μπαρζανί τράπηκαν σε φυγή, ήταν οι αντάρτες του PKK που στάθηκαν και πολέμησαν.

Σχετικά άρθρα