Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος βομβάρδισε Σύρους και Ιρανούς στρατιώτες στη Συρία

Αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος βομβάρδισε Σύρους και Ιρανούς στρατιώτες στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Μπουκαμάλ, Ιράν, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος βομβάρδισε το βράδυ της Παρασκευής θέσεις Σύρων στρατιωτών και συμμάχων τους παραστρατιωτικών που τελούν υπό στρατιωτική διοίκηση του Ιράν, κοντά στο συνοριακό πέρασμα Συρίας-Ιράκ στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, που επικαλείται το Al Masdar News, συριακές και ιρανικές δυνάμεις που είναι τοποθετημένες βορειοανατολικά της πόλης Αλ Μπουκαμάλ, βομβαρδίστηκαν βαριά.

Αν και δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις πιστεύουν ότι τους βομβάρδισε το Ισραήλ.

Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και πιθανότατα πραγματοποιήθηκε από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ντρον).

Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν ότι έχει εξαπολύσει δύο παρόμοιες αεροπορικές επιδρομές στην Αλ Μπουκαμάλ, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού ενός στρατόπεδου Ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών, που διοικούνται και υποστηρίζονται από το Ιράν, μέσα στην πόλη.

Σε εκείνο το πλήγμα είχαν σκοτωθεί αρκετοί Ιρακινοί παραστρατιωτικοί και το στρατόπεδο είχε υποστεί μεγάλη ζημιά.

Το συνοριακό πέρασμα κοντά στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ είναι εκείνο που κρατά ανοιχτό τον δρόμο που ξεκινά από την Τεχεράνη και καταλήγει στη Βηρυτό, στις ακτές της Μεσογείου.

Αυτή η χερσαία οδός, που αποκαλείται και «χερσαία ιρανική γέφυρα», αποτελεί στρατηγική απειλή για το Ισραήλ.

Δείτε στον χάρτη ποιους αυτοκινητόδρομους ακολουθεί:

Σχετικά άρθρα