Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Στη Μοσούλη βιάζουν, ακρωτηριάζουν (κλειτοριδεκτομή) και βασανίζουν γυναίκες

Ισλαμικό Κράτος: Στη Μοσούλη βιάζουν, ακρωτηριάζουν (κλειτοριδεκτομή) και βασανίζουν γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κλειτοριδεκτομή, Μοσούλη, Σαρία, Τζιχαντιστές,

Με την κατάληψη της πόλης Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος -σύμφωνα με ιρακινό δημοσίευμα στο Iraqi Media Network το οποίο αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο– ξεπέρασε ακόμα και την πιο αρρωστημένη φαντασία σε εγκληματικές πράξεις κατά γυναικών και κοριτσιών.

Με την απειλή του όπλου επιτίθενται σε κάθε γυναίκα. Έχουν βιάσει έναν μεγάλο αριθμό γυναικών, αλλά και κοριτσιών, έχουν επίσης στρατολογήσει εκατοντάδες.

Οι δολοφονίες των παιδιών είναι καθημερινό φαινόμενο, και οι ένοπλοι έχουν διατάξει τις γυναίκες να φορούν μαντίλα και να παραμένουν στα σπίτια τους, απειλώντας αυτές που δεν τηρήσουν τις εντολές σε ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμό, αυξάνοντας την κοινωνική ένταση και τα ψυχολογικά προβλήματα.

Δικαστήρια της Σαρία

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει τέσσερα θρησκευτικά δικαστήρια της Σαρία στην πόλη της Μοσούλης, συμπεριλαμβανομένου Δικαστηρίου Γυναικών, για να περιορίσει τις ανθρώπινες ελευθερίες των γυναικών της πόλης και της επαρχίας.

Τα μέσα ενημέρωσης –συνεχίζει το δημοσίευμα- ανέφεραν νωρίτερα για ένα μέλος του συμβουλίου των γερόντων της Νινευή, Μουχαμάντ Γιουνούς, που εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει:

«Το Ισλαμικό Κράτος σχημάτισε ένα ειδικό δικαστήριο για γυναίκες και απαγόρευσε στα κουρεία και τα καταστήματα να πωλούν γυναικεία ενδύματα και επιβάλλονται συγκεκριμένες ώρες του 24ωρου για την έξοδο των γυναικών από τις οικίες. Οι γυναίκες που θα παραβιάσουν τις εντολές θα υποστούν την τιμωρία της Σαρία, τη δίκη και το λιθοβολισμό».

Απαγόρευση των γυναικολόγων

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε, επίσης, –συνεχίζει το δημοσίευμα- τους γιατρούς που ειδικεύονται στη γυναικολογία να σταματήσουν το έργο τους και να κλείσουν τις κλινικές τους.

Προειδοποίησε, ακόμη, τις γυναίκες να μην τολμήσουν να βγουν στους δρόμους χωρίς την «ισλαμική μαντίλα» που πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο και θα καθορισθούν κανόνες για τη μορφή του πέπλου και πώς να φοριέται.

Οι ανακοινώσεις των τζιχαντιστών, παραδόθηκαν σε μουφτή και τον πρόσταξαν να τις διαβάσει σε συγκεντρώσεις των πιστών και να ακουστούν από τα μεγάφωνα σε όλη την πόλη, επισημαίνοντας ότι όποιος δεν συμμορφώνεται θα αντιμετωπίζει το θάνατο.

Ειδικά εσώρουχα για τις γυναίκες

Οι τζιχαντιστές ενημέρωσαν τους καταστηματάρχες, τι πρέπει να πωλούν στις γυναίκες και καθόρισαν ποια είναι τα εσώρουχα που επιτρέπεται να αγοράζουν, μόνο με την παρουσία του πατέρα ή του συζύγου ή του αδελφού.

Επίσης, αναφέρουν, ότι οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να επιδεικνύουν το εσώρουχο που φορούν σε ελέγχους που γίνονται από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, για να διαπιστώσουν ότι φορούν αυτό που τους έχει επιτραπεί, ως προς το ύφασμα και το μέγεθος.

Ακρωτηριασμός των γυναικείων οργάνων

Όπως αναφέρθηκε και σε καταγγελία στον ΟΗΕ, οι τζιχαντιστές έχουν ακρωτηριάσει τα γεννητικά όργανα σε εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά (κλειτοριδεκτομή), σύμφωνα με την αναφορά της Jacqueline Badcock, συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ.

Η ίδια δήλωσε ότι εκατομμύρια γυναίκες στο Ιράκ ενδέχεται να υποστούν αυτόν τον ακρωτηριασμό και πρόσθεσε ότι οι γυναίκες που έχουν γυναικολογικά προβλήματα πηγαίνουν σε γυναικολόγους σε σπίτια, με το φόβο να γίνουν αντιληπτές από τους ένοπλους πολιτοφύλακες τζιχαντιστές.

Όπως ανακοινώθηκε από την αναπληρώτρια Γενικού Γραμματέα και εκτελεστική διευθύντρια της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τις γυναίκες, Phumzile Mlambo-Ngcuka, πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν μετά από το βιασμό τους από τους τρομοκράτες, ή άλλες αναγκάστηκαν δια βίας να τους παντρευτούν.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία την ανθρωπιστική κατάσταση που επιδεινώνεται συνεχώς για τις γυναίκες, ιδιαίτερα στην επαρχία Νινευή και τον εκτοπισμό χιλιάδων από αυτές σε διάφορες περιοχές του Ιράκ.

Πρόσθεσε ότι αυτές χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υγιεινής και είναι απαραίτητη η αποστολή φαρμάκων και υλικών ειδικών αναγκών.

Σχετικά άρθρα