Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός σκότωσε πολεμικό ανταποκριτή της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ

Ο συριακός στρατός σκότωσε πολεμικό ανταποκριτή της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Σκοτώθηκε ο συντονιστής της διαδικτυακής προπαγάνδας της συριακής Αλ Κάιντα, της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), στην επαρχία της Ιντλίμπ από επίθεση του συριακού στρατού.

Σύμφωνα με το τζιχαντιστικό πρακτορείο ειδήσεων «Εμπάα», ο Αχμάντ Μουσταφά Αλ Γιαχία, γνωστός και ως Άμπου Κασέμ Αλ Τζαμπχάτ, σκοτώθηκε αυτή την εβδομάδα στην περιοχή της Αλ Γαάμπ, στην επαρχία της Ιντλίμπ, από τον συριακό στρατό.

Ο θάνατός του γέμισε θλίψη τους τρομοκράτες. Πολλά διαδικτυακά μιντιακά «κανάλια», που διοχετεύουν ειδήσεις υπέρ της Αλ Κάιντα, απέδωσαν φόρο τιμής στον νεκρό.

Όπως έγραψαν, ήταν ένας πολεμικός ανταποκριτής που αψηφούσε τους κινδύνους για να μεταδίδει ειδήσεις από τα μέτωπα και την πρώτη γραμμή.

Ο συριακός πόλεμος «γέννησε» πολλούς μιντιακούς ακτιβιστές, μια ιδιότητα περισσότερο κοντά σε εκείνη του ρεπόρτερ παρά του δημοσιογράφου, οι οποίοι ανέλαβαν να μεταδίδουν τα νέα του πολέμου στρατευμένοι σε κάποια παράταξη.

Η ανάδειξη αυτών των ντόπιων μιντιακών ακτιβιστών ως σχεδόν αποκλειστικών πηγών πληροφόρησης και πολεμικών ανταποκριτών ήταν και αποτέλεσμα του κυνηγιού που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές κατά των δυτικών δημοσιογράφων.

Πολλοί μιντιακοί ακτιβιστές, από όλες τις παρατάξεις του συριακού πολέμου, σκοτώθηκαν στις πρώτες γραμμές στην προσπάθειά τους να καταγράψουν και να μεταδώσουν τα πολεμικά γεγονότα.

Σχετικά άρθρα