Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάρτζεον: Ώρα να διώξουμε τον Τζόνσον

Στάρτζεον: Ώρα να διώξουμε τον Τζόνσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έφτασε η ώρα για την Βουλή των Κοινοτήτων να ρίξει από τον πρωθυπουργικό θώκο τον Μπόρις Τζόνσον και να απομακρύνει τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Αυτό επεσήμανε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας και αρχηγός του σοσιαλιστικού «Εθνικού Κόμματος Σκωτίας» (SNP), Νίκολα Στάρτζεον.

Αποκάλυψε μάλιστα πως το κόμμα της είναι πρόθυμο να στηρίξει τον αρχηγό των Εργατικών ή άλλον βουλευτή ως προσωρινό πρωθυπουργό.

Το βασικό πρόβλημα με την πρόταση της Στάρτζεον, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές στη Βρετανία, είναι ότι η ιδέα να αναλάβει ο Κόρμπιν προσωρινός πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη επαρκή στήριξη από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εάν προσθέσουμε τους 35 βουλευτές του SNP στους 245 των Εργατικών, φτάνουμε στους 280.

Ο αριθμός είναι πολύ κοντά στους 288 Συντηρητικούς βουλευτές, που έχουν απομείνει να στηρίζουν τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά όχι ικανός να στηρίξει κυβέρνηση.

Θα μπορούσε ο αριθμός αυτός να ανέβει; Σύμφωνα με το Bloomberg, τέσσερις βουλευτές του Plaid Cymru και η μοναδική βουλευτής των Πρασίνων θα μπορούσαν επίσης να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα δυσκολεύουν.

Εκ των 39 ανεξάρτητων βουλευτών, οι περισσότεροι προέρχονται από τους Τόρις και πιστεύουν ότι ο Κόρμπιν δεν θα πρέπει να γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Εκείνοι που προέρχονται από τους Εργατικούς είχαν τόσο έντονες διαφωνίες με τον αρχηγό, ώστε τελικά να φύγουν από το κόμμα.

Τρεις από τους 18 βουλευτές των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχουν επίσης απορρίψει δημοσίως την πρόταση της Στέρτζον.

Σχετικά άρθρα