Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλιούνται αγκαλιάζονται ο Αναστασιάδης με τον Αλ Σίσι – Τα βλέπει ο Τούρκος και «βράζει»

Φιλιούνται αγκαλιάζονται ο Αναστασιάδης με τον Αλ Σίσι – Τα βλέπει ο Τούρκος και «βράζει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου είναι χαλύβδινη. Είναι μια αρχαία συμμαχία και η Αίγυπτος θυμάται ότι μόνο οι Έλληνες έσπευσαν να πολεμήσουν για την ελευθερία της και στο πλευρό της ενάντια στον Πέρση τύραννο που την είχε υποτάξει (462 π.Χ.).

Τώρα Έλληνες και Αιγύπτιοι είμαστε ξανά μαζί, στην ίδια πλευρά και απέναντί μας έχουμε δυνάμεις που καταλαμβάνουν γεωγραφικά τον χώρο της αρχαίας περσικής αυτοκρατορίας και συνεχίζουν να μας απειλούν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ισλαμισμό και νεο-οθωμανισμό του, αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για όλη την περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Κάιρο θα μεταβεί τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Η 7η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και αναμένεται να τεθούν ζητήματα άμυνας και ασφάλειας ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα τρομοκρατίας, καθώς και ζητήματα ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σύνοδος προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στον διάδρομο, συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Είχαν εγκάρδια συνάντηση, αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν, αποδεικνύοντας πόσο ισχυρή είναι η συμμαχία και η φιλία.

Η Αίγυπτος επανειλημμένα έχει πάρει θέση υπέρ της Κύπρου στον ΟΗΕ, ενώ είναι αποφασισμένη να στείλει τον στόλο της στην Κύπρο εάν της ζητηθεί.

Σχετικά άρθρα